zondag 3 december 2023
31.6 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
0
(0)

Driejarig kindje dood na aanrijding Maarten Luther King weg

lees ook ...

Suriname pleit voor proactieve aanpak van klimaatmobiliteit ...

Minister van Ruimtelijke Ordening en Milieu, Marciano Dasai, nam vrijdag deel aan het hooggeplaatste panel over "Het benutten van klimaatmobiliteit voor aanpassing & veerkracht" tijdens COP28 in D...

Op zondag 01 oktober 2023 was er een zware aanrijding tussen een personenauto en een pick-up op de Martin Luther King (MLK) weg, waarbij vier personen, waaronder drie kinderen zwaar gewond raakten. Een 3-jarig jongetje stierf voor aankomst op de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP).

De politie van het bureau Domburg kreeg op die bewuste dag de melding van een aanrijding met zwaar gewonden op de Martin Luther Weg ter hoogte van winkel Yin Du. Bij aankomst troffen de wetsdienaren een pick-up en een personenwagen met zwaargewonden aan.

Uit het voorlopige onderzoek van de politie kwam naar voren, dat de bestuurster van de personenauto vanuit een inrit van een supermarkt de weg opreed zonder rekening te houden met het verkeer op de MLK-weg. De bestuurder van de pick-up die met een hoge snelheid reed vanuit Paranam gaande richting Paramaribo, knalde van achteren tegen het voertuig. De personenauto met de inzittenden werd vervolgens meegesleurd en kwam in de langs de weg lopende goot tot stilstand, terwijl de pick-up meters verder belandde in de langs de weg lopende trens.

De bestuurster en de drie kinderen raakten zwaargewond en werden voor medische hulp met de ambulance afgevoerd naar de SEH van het AZP. Voor aankomst op de SEH liet het 3 jarig jongetje het leven. De materiele schade aan beide voertuigen is aanzienlijk en zijn beiden ter herkeuring door de politie in beslag genomen.

Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeers Unit van Regio Midden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDriejarig kindje dood na aanrijding Maarten Luther King weg