maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Driehonderd politieambtenaren bevorderd

lees ook ...

Nieuwe directeuren aangesteld bij minOWC

Dwight Warsodikromo is vanaf 1 maart 2024 benoemd tot de nieuwe directeur van het Directoraat Cultuur, waarbij hij Roseline Daan opvolgt. Daan zal echter haar inzet voortzetten bij het ministerie van ...

Ruim driehonderd politieambtenaren hebben een bevordering gekregen bij het Korps Politie Suriname (KPS) waarbij zij hun beschikking direct in handen kregen. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie zegt dat de korpsleden het verdienen, omdat zij zich keihard hebben ingezet voor de dienst en de gemeenschap.

De bevorderingen maken deel uit van afspraken die zijn overeengekomen tussen de werkgever en de werknemer. Aan de bevorderingen zijn ook opleidingen gekoppeld. Echter zijn deze vanwege organisatorische redenen nog niet gestart. Voor deze groep is het de bedoeling dat zij na de bevordering zich aansluiten bij de opleiding waarvoor de werkgever zal zorgen.

Waarnemend Korpschef Ruben Kensen heeft zijn korpsleden op het hart gedrukt om zich met dezelfde ijver te blijven inzetten voor de dienst en de gemeenschap. Hij heeft hen opgeroepen zich keurig en volgens de geldende normen en waarden te gedragen. Dit om te voorkomen dat zij hun eigen imago en dat van de organisatie schaden.

Zowel de minister als voorzitter Mielando Atompai van de Surinaamse Politiebond zijn het met elkaar eens dat de opleidingen voor politieambtenaren noodzakelijk zijn. De bondsvoorzitter hamerde tijdens zijn speech op het belang daarvan, alsook de afspraken die hieromtrent zijn gemaakt met het ministerie.

De voorzitter riep de bevorderden op om ervoor te waken dat zij de zware druk van het werk alleen voor ondergeschikte laten. “Niet omdat u brigadier bent moet u van 17 aangiftes, achttien daarvan voor de aspirant agent laten”, zei Atompai.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDriehonderd politieambtenaren bevorderd