zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
2
(1)

Driehonderd frontliners op Wrokomandey getrakteerd

lees ook ...

Suriname wants to deepen its relationship with Canada

On January 26, 2023, President Chandrikapersad Santokhi attended a reception for the Canadian mission in Suriname. The head of state expressed his satisfaction with the solid cooperation between the t...

Caring is sharing is de gedachte geweest van de Lions voor 1 mei. Arbeidersdag, is een dag waarbij de samenleving stilstaat bij de offers die werkers brengen. Drie dagen na de aankondiging van het ‘Gi Grantangi’-project, waarbij de bevolking kon doneren, hebben bedrijven en individuen meer dan SRD 25.000 geschonken ten behoeve van dit project. Hiermee heeft de serviceclub Lions Club Paramaribo North  zaterdag, op Wrokomandey driehonderd frontliners getrakteerd op een fosten moksi aleysi.

“Dit komt uit een goed hart van een heleboel mensen, om jullie een stukje erkenning en waardering te geven voor het mooie werk dat jullie voor het volk doen. Zo strakjes als jullie dit gaan nuttigen, moet je een moment voor jezelf nemen en laat het besef doordringen van het werk dat je doet. Wees trots op jezelf!”  zo sprak Quintis Ristie, president van Lions Club Paramaribo North, zorgverleners van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) bemoedigend toe.

“Soms hebben we niet eens tijd om te eten, vooral op de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH), zeker in deze drukke tijd”, volgens Maraya Lemmers, arts van het AZP, tegenover de Lions-afvaardiging.  Medewerkers van de vier grote ziekenhuizen: AZP, ‘s Lands Hospitaal, Sint Vincentius Ziekenhuis en Diakonessenhuis zijn getrakteerd.

Lemmers zegt dat het gewoonlijk druk is op de SEH. Nu is het met covid-19 alleen maar toegenomen. De intensive-careafdeling is nu opgedeeld in een covid-19- deel en een niet covid-19-deel. Lemmers apprecieert het gebaar van de Lions zeer.

“Ik moet naar mijn patiënten”, was haar verontschuldiging.  “Ik raad eenieder aan om hun uiterste best te doen om gezond te blijven en te bewegen, want wat je nu ook ziet is dat steeds meer jongeren op de IC belanden met het coronavirus,” geeft zij nog mee als advies.

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDriehonderd frontliners op Wrokomandey getrakteerd