Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Driedaagse schoolweek in Suriname?

Geplaatst

op

School 2 1 Orig

Het nieuwe schooljaar in Suriname begint op 01 oktober. In verband daarmee werd er door de parlementariers Reshma Mangre van de VHP alsook door Ann Sadie van de NDP geopperd dat het een goed idee zou zijn om in verband met de covid pandemie een driedaagse schoolweek in te voeren. De zaterdag zou daarbij mee moeten worden genomen. De klassen zullen dan maar de helft van het aantal leerlingen bedragen.

De Minister van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur Marie levens gaf eerder al aan dat er een driedaagse schoolweek zal worden ingevoerd om zo kleinere klassen te verkrijgen. Ook zei de Minister bij die gelegenheid dat er meer wasbakken op de scholen zullen worden geplaatst. Het ministerie zal er ook voor zorgen dat er goed werkende toiletten op elke school zijn en voldoende water en zeep om de veiligheid van de kinderen te garanderen. – culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lunes Armand
maandag 31 augustus 2020 19:45

Te hopen dat wij geen “knappe/domme” groepen krijgen. Maar dat alle groepen evenredig behandeld en voorzien zullen worden van info. Dat sanitair op alle scholen tenminste redelijk mag zijn voor een goede hygiene is de wens en bede van ons allen! Dit wordt wel een helskarwei om voor 1 Okt. landelijk alle scholen van goed sanitair en drinktwater te voorzien. Dat de communicatie op dit stuk goed in elkaar zal zitten. Voor welke kinderen is welke dag de 1e schooldag? Wie voorziet in mondkapjes, ouders of de school? Wat als een kind zonder mondkapje de school bezoekt? Hoe om te… Lees verder »Advertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen