zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
0
(0)

Drie voetgangers doodgereden door man zonder rijbewijs

lees ook ...

TCT and lodge owners Boven Suriname discuss approach to tour...

Tuesday in Atjoni, Minister Albert Jubithana of Transport, Communication and Tourism (TCT) was present at a meeting between DC Ndepe 'Frits' Dinge and a number of lodge proprietors. The parties have d...

Drie voetgangers kwamen zondagavond 07 maart, na door een personenauto aan de Nieuw Weergevondenweg te zijn aangereden, om het leven. Het gaat om de 17-jarige Aseya Acelie, de 26-jarige Jason Agwentie en Chavelero Sieran die vermoedelijk ook 26 jaar oud is. Een vierde voetganger, J.P (22) en de eveneens 22-jarige autobestuurder E.P. werden per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis en zijn ter observatie in de ziekeninrichting opgenomen.

De politie van het bureau Latour kreeg omstreeks 21.00 uur de melding van de aanrijding met dodelijk afloop aan de Nieuw Weergevondenweg ter hoogte van de Monitorweg. Bij aankomst op de locatie werden de drie overleden voetgangers aangetroffen. Eén hunner belandde door de slag enkele meters verder op een erf, waarbij zijn lichaam onder een auto die in een garage geparkeerd stond terecht kwam.

Aan de hand van de aangetroffen sporen en de verklaring van de bestuurder E.P. reed deze met een vrij hoge snelheid over de Nieuw Weergevondenweg. Hij kwam vanuit de richting van de Hiraweg en ging richting  Indira Gandhiweg. Ter hoogte van pand no.30 kwam één van de achterbanden van zijn voertuig tegen het trottoirband aan. Hij verloor daarbij de controle over de besturing van de auto, raakte van de weg en kwam op het trottoir terecht. Hij sloeg daarbij eerst een EBS mast omver en reed vervolgens de vier jongemannen aan die op de hoek van de Monitorweg stonden. De auto rolde door,  kwam enkele meters verder tegen een schutting aan en kwam op het wegdek tot stilstand. Ook een bromfiets die langs de weg geparkeerd stond en aan één van de slachtoffers toebehoorde. is total loss.

De bestuurder E.P. die niet onder invloed van alcohol was, bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Een arts stelde formeel de dood van de drie voetgangers vast. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de drie ontzielde lichamen voor obductie in beslag genomen, terwijl de bestuurder zal worden voorgeleid bij de hulpofficier van Justitie.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDrie voetgangers doodgereden door man zonder rijbewijs