zondag 3 december 2023
31.1 C
Paramaribo
1.7 C
Amsterdam
0
(0)

Drie Surinamers beëdigd tot ambassadeur

lees ook ...

Doksenclub rechtszaak: Van Den Bergh vertelt zijn verhaal Li...

Morgen, vrijdag 1 december, doet Gerard van den Bergh een boekje open over de perikelen waarin hij terecht is gekomen. Er lopen diverse rechtszaken waarbij de tegenpartij de Staat is alsook Kirpala...

Drie Surinamers zijn donderdag door president Chandrikapersad Santokhi beëdigd tot buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van de Republiek Suriname. Het gaat om Wendy Paulus-Aminta, Gustaaf Samjadi en Arun Hardin die Suriname in respectievelijk Cuba, Venezuela en India zullen vertegenwoordigen.

De belangrijkste verantwoordelijkheid van de ambassadeurs zal volgens Santokhi zijn, om ons land en onze potentie, alsook de idealen van onze Republiek, in het bijzonder onze belangen, te vertegenwoordigen. Hiervoor moeten zij volgens hem een diplomatie uitvoeren dat innovatief, betrouwbaar en voorspelbaar is.

Hij verwacht van de ambassadeurs dat zij genoegzaam bekend zijn met de ontwikkelingsrichting en prioriteiten van Suriname en na te gaan op welke wijze zij bij de uitoefening van uw werkzaamheden, een bijdrage zouden kunnen leveren aan de verwezenlijking van deze nationale doelen.

“De uitdagingen waarmee we thans geconfronteerd worden, waaronder de Covid-19-pandemie, en de dreigingen voor de mondiale vrede en veiligheid, alsook de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, dwingen ons nauwer samen te werken met gelijkgerichte landen. Ook, moeten we onze stem nadrukkelijk laten horen in deliberaties binnen regionale en internationale organisaties”, sprak president Santokhi.

De ambassadeurs hebben persoonlijk te horen gekregen wat de prioriteiten zijn in de bilaterale relaties met bovengenoemde landen. Ambassadeur Paulus-Aminta spreekt van een geweldig moment en een voorrecht om beëdigd te worden.

De diplomaten zullen hierna nog een training volgen in Den haag, waarna zij zich zullen opmaken om naar hun standplaats te vertrekken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDrie Surinamers beëdigd tot ambassadeur