maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.9 C
Amsterdam
0
(0)

Drie Surinaamse ministers naar Barbados

lees ook ...

President Santokhi is bij 50-jarig bestaan CLAD

President Chandrikapersad Santokhi was op vrijdag 27 januari 2023 aanwezig bij het vijftigjarig bestaan van de Centrale Landaccountantsdienst van Suriname (CLAD), de interne accountant van de overheid...

De ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), Armand Achaibersing van Financiën en Planning en Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt & Visserij (LVV) zullen van 7 tot en met 11 april in Barbados vertoeven. Ze gaan voor nadere afspraken met betrekking tot de samenwerking die op gang wordt gezet tussen beide landen.

Naast de ministers zullen ook vertegenwoordigers uit de private sector meereizen. Wat het agrarisch deel betreft zullen meereizen de directeur van Food Agriculture Industries (FAI), Parmila Bissumbhar en Diego Rodriquez als vertegenwoordiger van de agrarische sector.

Momenteel exporteert FAI per week enkele containers bacoven naar Barbados. Het is gebleken dat FAI in het kader van haar diversificatieprogramma ook nadere gesprekken voert met zowel potentiële importeurs als diverse instituten in het kader van phytosanitaire- en douaneregels in het land.

Diego Rodriquez is naast landbouwer en exporteur ook vertegenwoordiger vanuit Landbouw Coöperatie Kwatta, Duurzaam Weg naar Zee, Association of Exporters of Fruits and Vegetables in Suriname (VEAPS), de Veesector en Federatie van Surinaamse Agrariërs (FSA). In 2020 maakte hij ook deel uit van een soortgelijke delegatie naar Barbados. In het kader van continuïteit in de relatie zal hij de delegatie ondersteunen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDrie Surinaamse ministers naar Barbados