Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Drie speelsters van SV Athena in Nederland voor een profcontract

Geplaatst

op

door

Dat voetbalsters hun geluk buiten de grenzen zoeken is heden daags een gegeven. Momenteel zijn er 3 speelsters van SV Athena in Nederland om een profcontract te verdienen. Ze hebben 1 doel voor ogen, hun talenten etaleren in de hoop dat ze in Europa een prof contract kunnen verdienen.

De speelsters zijn Jeanine Alexander 22 jaar (Linksbuiten en Surinaams international), Orthea Riley, 17 jaar (Spits en Surinaams international), Mirelva Wongsodimedjo 23 jaar (middenvelder). Het trio zal voor 2 maanden in Nederland verblijven voor een voetbalstage bij een drietal eredivisie clubs. De drie hebben inmiddels al een voetbalstage doorlopen bij AA Gent (België) en zijn nu in training bij eredivisie club Excelsior Barendrecht, Rotterdam. Komende weken zullen zij ook mee trainen bij eredivisie club ADO Den Haag.

Mirelva Wongsodimedjo geeft het volgende aan; “Ik ben hier gekomen om zoveel mogelijk te leren en nivo te proeven. Ik wil zo snel mogelijk proberen aan te sluiten op het voetbal nivo hier. Bal tempo hier is hoog, ik leer hier echt heel veel.” Ik weet niet of ik een profcontract eruit zal slepen, maar doe er wel alles voor. Ik wil geen spijt hebben als het niet lukt, ik heb dan wel mijn stinkende best gedaan. Ik kan mezelf dan niets verwijten.”

Jeanine Alexander (L), Orthea Riley (M), Mirelva Wongsodimedjo (R)

Ik wil alles doen om te slagen

Orthea Riley is de gevreesde spits van Suriname, met haar snelheid gaat ze menigeen simpel voorbij, en behalve snelheid is het scorend vermogen van de snelle spits een wapen. Orthea: “Ik wil hier slagen in Europa, ik merk dat ik nog veel moet doen om aan te sluiten bij het nivo hier. Toen ik mee trainde met de Belgische club AA Gent,was ik behoorlijk onder de indruk van die meiden. Alle ballen die zij op doel schoten gingen er ook in, voor mij een leerdoel om precies het zelfde te doen. Als ik op doel schiet moeten al mijn ballen in het netje.”

Jeanine Alexander heeft precies hetzelfde doel als haar ploeg genoten. De linksbuiten die ook als linkshalf uit de voeten kan verteld; “Ik ben naar Nederland gekomen omdat ik weet dat hier het voetbal nivo hoger is. Het vrouwenvoetbal hier is al ver in ontwikkeling. Ik kan hier nog veel leren en ik voel dat ik in Suriname uitgeleerd ben. Ik ben toe aan een volgende stap in mijn voetbal carrière, ik wil mezelf door ontwikkelen. Of het nu een Belgische club is of een Nederlandse club dat maakt mij niet uit. Ik wil hier slagen en heb er ook alles voor over om dit te realiseren”, aldus de 22 jarige Jeanine Alexander.

Jeanine Alexander (L), Orthea Riley (M), Mrelva Wongsodimedjo (R)

Geloven in een voetbal carrière

Komende weken hebben de vrouwen nog een druk programma. Zij zullen dan aansluiten bij ADO Den Haag. De trainingen zijn 5 a 6 dagen in de week, enkele dagen 2x per dag. De dagen dat de meiden niet bij een profclub trainen, krijgen ze een individuele training bij Blackson Sport. De voetbalsters trainen bij Blackson Sport met getalenteerde sporters, die ook beter willen worden en geloven in een voetbal carrière, er wordt vooral getraind op vaardigheden, coördinatie en techniek.

Indien het verkrijgen van een profcontract niet lukt zullen de voetbalsters op 16 december terug keren naar Suriname. Hun voetbal ervaringen zullen zij dan delen met hun team genoten van SV Athena. Vooralsnog denken zij alle drie daar nog niet aan.

AA Gent in België

Natio Suriname vrouwen

De Natio Suriname vrouwen hebben afgelopen week kwalificatie wedstrijden gespeeld voor de Olympische Spelen in Puerto Rico. De uitslagen van deze gespeelde wedstrijden waren ronduit vernederend, verloren met 10-1 van Haiti en 6-1 van Puerto Rico. Het feit dat de vrouwen van SV Athena een voetbalstage in Nederland/België prefereren boven het spelen voor nationale trots is veelzeggend.

Nederland

Ajax strijdend ten onder in de Arena

Geplaatst

op

door

Culturu.com- In de johan Cruijf Arena stond de wwedstrijd Ajax vs Getafe op het programma. Voor Ajax een belangrijke wedstrijd daar zij de vorige wedstrijd verloren hadden met 2-0 in Spanje. Een overwinning met 3 doelpunten verschil is nodig om de volgende ronde van UEFA Europa League te halen.

Ajax kent een offensieve start tegen Getafe. Er werd direct druk uitgeoefend op de tegenstander. De Spanjaarden hadden het lastig, maar wisten toch goed stand te houden. Ondanks de druk en het offensieve spel van Ajax, was het tegen de verhouding in al snel in de 5e minuut Getafe die als snel de 0-1 wist te scoren. Doelpuntenmaker Jaime Mata, schoot de bal laag in de hoek van het doel.

Het tegendoelpunt was een domper voor Ajax, toch pakte ze draad snel weer op, en gingen weer over tot aanvallend spel. Dit resulteerde in de 10e minuut al snel tot een doelpunt voor Ajax op naam van Danilo Pereira 1-1.

Het spel golfde heen en weer, de Spanjaarden deden er alles aan om het spel zoveel mogelijk te vertragen. Dit tot ergernis van de Ajax spelers en het publiek wat hierop massaal reageerde.

Door dat Ajax op de helft van de tegenstander druk uitoefent, kreeg Getafe ruimte en kregen ze kansen hierdoor wisten ze 1x de lat te raken en 1x de paal. uiteindelijk bleef de ruststand 1-1.

Tweede helft

Quincy Promes startte direct aan het begin van de tweede helft als frisse kracht. Er werd wederom direct offensief voetbal gespeeld en Ajax probeerde de tegenstander op hun helft te houden. Het besef bij de Amsterdammers was duidelijk aanwezig, er moest nog meer gescoord worden. In de 62e minuut was het Carel Eiting die vanuit een vrije trap de bal in het doel krulde. Ajax bleef pressie voetbal spelen, echter Getafe was goed bestand tegen de druk en wist hier onder de druk uit te voetballen of de bal te onderscheppen.

Eindstand bleef 2-1 voor Ajax, helaas is deze overwinning niet goed genoeg om door te gaan in de Europa League. Ajax kan zich nu focussen op de titel in de competitie en de KNVB Beker. Aanstaande zondag ontvangt het AZ thuis in de arena.

Lees verder

Buitenland

Italiaanse profvoetballer besmet met coronavirus

Geplaatst

op

door

Culturu.com- Een profvoetballer uit de Italiaanse Serie C, is positief getest op het coronavirus. Het betreft een 22 jarige voetballer van de club Pianese in de regio Toscane.

Volgens het Italiaans medium gaat het om de voetballer King Udoh. Pianese speelde afgelopen zondag tegen Juventus onder 23. Bij aanvang van de wedstrijd had Udoh al griepsymptomen. Vandaag is hij naar een ziekenhuis in Siena gebracht.

De voetballer is niet in levensgevaar volgens de gezondheidsautoriteiten. Inmiddels is ook geconstateerd dat een ploeggenoot van de voetballer vergelijkbare klachten heeft en zal ook onderzocht moeten worden.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen