Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Drie speelsters van SV Athena in Nederland voor een profcontract

Geplaatst

op

door

Dat voetbalsters hun geluk buiten de grenzen zoeken is heden daags een gegeven. Momenteel zijn er 3 speelsters van SV Athena in Nederland om een profcontract te verdienen. Ze hebben 1 doel voor ogen, hun talenten etaleren in de hoop dat ze in Europa een prof contract kunnen verdienen.

De speelsters zijn Jeanine Alexander 22 jaar (Linksbuiten en Surinaams international), Orthea Riley, 17 jaar (Spits en Surinaams international), Mirelva Wongsodimedjo 23 jaar (middenvelder). Het trio zal voor 2 maanden in Nederland verblijven voor een voetbalstage bij een drietal eredivisie clubs. De drie hebben inmiddels al een voetbalstage doorlopen bij AA Gent (België) en zijn nu in training bij eredivisie club Excelsior Barendrecht, Rotterdam. Komende weken zullen zij ook mee trainen bij eredivisie club ADO Den Haag.

Mirelva Wongsodimedjo geeft het volgende aan; “Ik ben hier gekomen om zoveel mogelijk te leren en nivo te proeven. Ik wil zo snel mogelijk proberen aan te sluiten op het voetbal nivo hier. Bal tempo hier is hoog, ik leer hier echt heel veel.” Ik weet niet of ik een profcontract eruit zal slepen, maar doe er wel alles voor. Ik wil geen spijt hebben als het niet lukt, ik heb dan wel mijn stinkende best gedaan. Ik kan mezelf dan niets verwijten.”

Jeanine Alexander (L), Orthea Riley (M), Mirelva Wongsodimedjo (R)

Ik wil alles doen om te slagen

Orthea Riley is de gevreesde spits van Suriname, met haar snelheid gaat ze menigeen simpel voorbij, en behalve snelheid is het scorend vermogen van de snelle spits een wapen. Orthea: “Ik wil hier slagen in Europa, ik merk dat ik nog veel moet doen om aan te sluiten bij het nivo hier. Toen ik mee trainde met de Belgische club AA Gent,was ik behoorlijk onder de indruk van die meiden. Alle ballen die zij op doel schoten gingen er ook in, voor mij een leerdoel om precies het zelfde te doen. Als ik op doel schiet moeten al mijn ballen in het netje.”

Jeanine Alexander heeft precies hetzelfde doel als haar ploeg genoten. De linksbuiten die ook als linkshalf uit de voeten kan verteld; “Ik ben naar Nederland gekomen omdat ik weet dat hier het voetbal nivo hoger is. Het vrouwenvoetbal hier is al ver in ontwikkeling. Ik kan hier nog veel leren en ik voel dat ik in Suriname uitgeleerd ben. Ik ben toe aan een volgende stap in mijn voetbal carrière, ik wil mezelf door ontwikkelen. Of het nu een Belgische club is of een Nederlandse club dat maakt mij niet uit. Ik wil hier slagen en heb er ook alles voor over om dit te realiseren”, aldus de 22 jarige Jeanine Alexander.

Jeanine Alexander (L), Orthea Riley (M), Mrelva Wongsodimedjo (R)

Geloven in een voetbal carrière

Komende weken hebben de vrouwen nog een druk programma. Zij zullen dan aansluiten bij ADO Den Haag. De trainingen zijn 5 a 6 dagen in de week, enkele dagen 2x per dag. De dagen dat de meiden niet bij een profclub trainen, krijgen ze een individuele training bij Blackson Sport. De voetbalsters trainen bij Blackson Sport met getalenteerde sporters, die ook beter willen worden en geloven in een voetbal carrière, er wordt vooral getraind op vaardigheden, coördinatie en techniek.

Indien het verkrijgen van een profcontract niet lukt zullen de voetbalsters op 16 december terug keren naar Suriname. Hun voetbal ervaringen zullen zij dan delen met hun team genoten van SV Athena. Vooralsnog denken zij alle drie daar nog niet aan.

AA Gent in België

Natio Suriname vrouwen

De Natio Suriname vrouwen hebben afgelopen week kwalificatie wedstrijden gespeeld voor de Olympische Spelen in Puerto Rico. De uitslagen van deze gespeelde wedstrijden waren ronduit vernederend, verloren met 10-1 van Haiti en 6-1 van Puerto Rico. Het feit dat de vrouwen van SV Athena een voetbalstage in Nederland/België prefereren boven het spelen voor nationale trots is veelzeggend.

Nederland

Onana:’Clubs hebben geen vertrouwen in zwarte doelmannen’

Geplaatst

op

door

André Onana is de onbetwiste nummer 1 bij Ajax. Toen de mogelijkheid er was om bij Ajax te spelen met het perspectief om in het eerste team te komen, heeft hij deze kans met beide handen gegrepen. Hij geeft aan dat het niet vanzelfsprekend was. “Clubs hebben geen vertrouwen in zwarte doelmannen.”

Dat zegt Onana in gesprek met het Franse RMC Sport. “Het is de realiteit. Kijk maar goed. Ik ben niet degene die hier nu mee komt. Ik ben zwart. Ik kom uit Kameroen en ik kom uit Afrika. Daar ben ik trots op.”

Waar het precies aan ligt dat er weinig donkere keepers een kans krijgen in de top weet de doelman van Ajax niet precies. “Daar zullen ze zo hun redenen voor hebben  Er wordt vaak gezegd dat wij een gebrek aan concentratie hebben.”

Lees verder

Buitenland

Maradona blijft toch trainer van Gimnasia

Geplaatst

op

door

Twee dagen nadat hij zijn ontslag had ingediend, is Diego Maradona van gedachten veranderd. De 59-jarige Argentijn besloot toch te blijven als trainer van Gimnasia y Esgrima La Plata. Maradona werkt sinds begin september bij de club uit La Plata.

De voormalige voetbalheld kondigde dinsdag aan te vertrekken, nadat hij te horen had gekregen dat voorzitter Gabriel Pellegrino tijdens de verkiezing op 23 november niet beschikbaar zou zijn voor herbenoeming. Maradona verklaarde zich solidair met Pellegrino. “Ik ben met je gekomen en ik ga ook met je weg”, zei ‘Pluisje’. Twee dagen en een paar gesprekken verder, staat Maradona er weer heel anders in. Onduidelijk is of Pellegrino zich toch herkiesbaar heeft gesteld. “Ik bedank de fans en de spelers, omdat we samen eindelijk voor politieke eenheid bij de club hebben gezorgd”, schrijft Maradona op Instagram.

De man die Argentinië in 1986 de wereldtitel bezorgde, stapte bij Gimnasia in toen de club onderaan stond in de hoogste Argentijnse afdeling. Onder leiding van Maradona is de ploeg uit La Plata twee plekken geklommen op de ranglijst.

ANP

Lees verder

Meest gelezen

X