zondag 27 november 2022
25.5 C
Paramaribo
6.5 C
Amsterdam
0
(0)

Drie patiëntmonitors voor ’s Lands Hospitaal

lees ook ...

Gisteren heropening muziekschook Commewijne

President Santokhi was gisteren 25 november 2022, eregast bij de heropening van de muziekschool in het district Commewijne. Het staatshoofd complimenteerde alle betrokkenen met het eindresultaat. D...

Het ‘s Lands Hospitaal (LH) heeft drie patiëntmonitoren gedoneerd gekregen. Deze zijn bedoeld voor het geven van zorg aan pasgeborenen met complicaties. Het ziekenhuis wil dit jaar nog een aparte unit voor deze categorie pasgeborenen opzetten en in deze Neonatale High Care Unit (HCU) level 2, 5 van deze monitoren installeren.

Het ziekenhuis is niet in staat om de monitoren uit eigen middelen te bekostigen. Stichting Within Suriname is namens het hospitaal op zoek gegaan naar donateurs. De stichting heeft inmiddels ook donateurs gevonden voor de overige 2 monitoren. Deze worden over ongeveer 6 weken verwacht in Suriname, meldt de stichting.

Jaarlijks worden er gemiddeld 3200 kinderen geboren in ‘s Lands Hospitaal. Dat is een derde van het aantal geboortes in Suriname. Het aantal overplaatsingen van pasgeborenen met levensbedreigende geboorteproblemen naar andere ziekenhuizen, is echter toegenomen. De vakgroep Kindergeneeskunde in Suriname heeft aan de bel getrokken voor de moeilijke situatie rondom de zorg van deze allerkleinsten.

De overhandiging van de monitors werd gedaan door Tariq Sadiek, Daniëlla Chitanie en Manisha Durga, allen leden van de Stichting Within Suriname, namens de donateur Fit Factory en Aero Sport. “Er is gekozen voor patiëntmonitoren van het wereldbekende merk Drager, geleverd door het bedrijf Harsons MediTech Inc. Er wordt gezorgd voor een goede onderhoudsovereenkomst en een gegarandeerde leverantie van gebruiksartikelen,” aldus Soenita Nannan Panday, medisch directeur van ’s Lands Hospitaal.

De kosten voor één complete monitor zijn ongeveer USD 10,000.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDrie patiëntmonitors voor ’s Lands Hospitaal