dinsdag 21 maart 2023
23.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
5
(2)

Drie ministers voor tweedaags werkbezoek naar Nederland

lees ook ...

Regering komt tegemoet aan voedselbehoefte van Trio-gemeensc...

De regering gaat zich richten op de voedselbehoefte van de Trio-gemeenschap. Dit is afgesproken tijdens een vergadering op maandag 20 maart op het Kabinet van de President, waar president Chandrikaper...

Drie ministers zijn voor een tweedaags bezoek in Nederland. Het gaat om de ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale samenwerking (BIBIS), Armand Achaibersing van Financiën en Planning en Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Ze zijn gisteren vertrokken. Tijdens dit werkbezoek zullen de bewindsmannen gesprekken voeren met regeringsautoriteiten, ministers en andere hoge functionarissen in Nederland over de samenwerking tussen de beide landen.

Er zal ook over een aantal lopende zaken internationaal, waaronder de onderhandelingen met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de steun van Nederland daarbij worden gesproken. Voor wat betreft de toerisme ontwikkeling zal minister Jubithana in dialoog gaan met verschillende organisaties en zijn collega van Verkeer en Waterstaat. Er zal worden bekeken wat nog moet verbeteren in het personenverkeer tussen beide landen.

Gesprekken KLM-directie
Op agenda staan ook gesprekken met de KLM-directie voor wat betreft de samenwerking op de route Paramaribo-Amsterdam retour. Tijdens die gesprekken zal samen bekeken worden op welke wijze de SLM ondersteund kan worden. De onderhandelingen moeten erin resulteren om SLM niet alleen te behouden, maar ook tot een profitabel en winstgevend bedrijf te maken.

Minister Achaibersing en collega Ramdin zullen met de minister en deskundige autoriteiten van het ministerie van Financiën in Nederland met name praten over het IMF-gebeuren en de meer structurele samenwerking op het gebied van ondersteuning voor de Belastingdienst en de Douane.

Lazard
Er wordt ook gesproken met functionarissen van het Internationaal adviesbureau Lazard, die naar Den Haag afreizen om strategische discussies te voeren over het verloop en vervolg van de gesprekken met internationale schuldeisers. Daarbij zal er gekeken worden op zowel bilateraal als commercieel niveau hoe alles past in het Herstelprogramma 2020-2022 van de regering dat vrijdag door het parlement is goedgekeurd. Ook bestudeert men hoe het herstelprogramma in relatie zal staan tot het programma dat met het IMF moet worden afgerond.

Het is een kort bezoek aan Nederland dat voor de Surinaamse regering noodzakelijk is om een aantal ‘puntjes op de i’ te zetten en de samenwerking die er nu met Nederland is verder te intensiveren. De delegatie keert woensdag terug naar Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

12 REACTIES

12 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDrie ministers voor tweedaags werkbezoek naar Nederland