maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
0
(0)

Drie maanden crisisplan voor de zorg is af

lees ook ...

VHP-hoofdbestuur dringt bij president aan op opvoeren commun...

Het hoofdbestuur van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) heeft bij president Chandrikapersad Santokhi aangedrongen op meer communicatie met de samenleving. Dit gebeurde tijdens een voorbereide...

Het crisisplan voor het helpen oplossen van de covidcrisis is klaar. Het plan is samengesteld door de ziekenhuizen, artsen en specialisten voor de komende drie maanden. Dit plan is bedoeld om de zorgcapaciteit in de ziekeninstellingen uit te breiden en het team van het verplegend personeel te vergroten.

Het plan moet ervoor zorgen dat de Covid-19-zorg in de ziekenhuizen aan patiënten gegarandeerd blijft. Op donderdag 14 oktober 2021 zal de voorzitter van de Nationale Ziekenhuisraad (NZR), Claudia Marica-Redan, namens alle ziekenhuizen dit crisisplan aanbieden aan president Chandrikapersad Santokhi. Het belang voor het instellen van het crisisplan was noodzakelijk omdat er momenteel een groot aantal patiënten die niet kunnen worden opgenomen, omdat er te weinig ziekenhuisbedden zijn.

Volgens de Nederlandse arts-microbioloog en epidemioloog Marc Sprenger,  geeft aan dat er bij de eerste checkpoint op het terrein van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) alle bedden bezet zijn. Normaliter moeten patiënten na een paar uur liggen bij het KKF kunnen doorschuiven naar een ziekenhuis. Echter kan dat heel vaak niet gebeuren omdat de ziekenhuizen vol liggen.

Daarnaast is er in de praktijk een tekort aan specialisten om voor Covid-patiënten te kunnen zorgen. Om dit te kunnen aanpakken, zijn de ziekenhuizen en specialisten samen met de overheid bij elkaar gekomen om hierover te praten en oplossingsmodellen aan te dragen. Het instellen van het crisisplan voor de komende drie maanden is er een van de modellen om de ziekenhuisbedden uit te breiden en voor voldoende artsen, specialisten en verpleegkundigen te kunnen zorgen.

Een vereiste is dat de ziekeninstellingen zo goed mogelijk met elkaar zullen samenwerken, opdat de zorgsector gegarandeerd en de opname van patiënten verzekerd blijft. “Er zijn gewoon te veel patiënten, omdat ze helaas niet gevaccineerd zijn. Desondanks moet je ervoor kunnen zorgen dat je de zorgcapaciteit gaat versterken door bij voorbeeld meer opvang en beddencapaciteit beschikbaar te stellen en artsen die voor de patiënten kunnen zorgen”, aldus Sprenger.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDrie maanden crisisplan voor de zorg is af