dinsdag 25 juni 2024
25.2 C
Paramaribo
26.8 C
Amsterdam
5
(1)

Drie ambtenaren van LVV naar Dominica voor studie

lees ook ...

Volksgezondheid en bonden moeten in dialoog na rechterlijke ...

Het ministerie van Volksgezondheid zal vanmiddag de bonden van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) ontvangen. Deze afspraak is gemaakt na een uitspraak van de rechter op woensdag, waar...

Op zaterdag 8 januari zijn drie ambtenaren van  het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertrokken naar Dominica voor de vier jaar durende studie tot dierenarts. Rachella Sanawi, Dussay Triebel en Cheniva Yard, zijn allen werkzaam op het directoraat Veeteelt. 

De Caricom had aanbiedingen voor studenten uit de regio voor de studie diergeneeskunde. De regionale organisatie komt de studenten tegemoet met een beurs waarvan 75% door hen wordt vergoed. De reserende 25% wordt betaald door de Surinaamse overheid. De studenten hebben een strikt contract en zijn verplicht om voor dezelfde duur van de studie (4 jaar) dat zij op de St. Nicholas Universiteit zullen zijn, bij terugkomst te werken voor LVV binnen hun vakgebied.

LVV moedigt haar personeel aan om zich te blijven scholen en waar mogelijk ook beurzen aan te vragen met betrekking tot hun werkgebied. Een van de pijlers van het ministerie was het opleiden van professionals op verschillende niveaus.

Minister Parmanand Sewdien erkent het tekort aan kader op zijn ministerie en is meer dan ingenomen met deze deur die open is. “Probeer op te vallen in de maatschappij, werk vooral aan sociale vaardigheden en uiteraard rond de studie met succes af. Blijf de trap van carrièremogelijkheden beklimmen,” instrueerde de minister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDrie ambtenaren van LVV naar Dominica voor studie