dinsdag 6 december 2022
25 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
5
(2)

Drempelkosten Academisch Ziekenhuis Paramaribo verhoogd

lees ook ...

Regeringsbeloften geschreven op water

Bij zijn aantreden beloofde Santokhi dat hij de koers binnen een week omlaag zou brengen en met het IMF zou werken om de economie gezond te maken op zo’n manier dat de bevolking het niet zou voelen. O...

Wie voor een spoedgeval gebruik moet maken van de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zal SRD 300 moeten betalen. Dit heeft het ziekenhuis bekendgemaakt. Deze aanpassing gaat op 1 november in.  Voor zestigplussers geldt een gereduceerd tarief van SRD 200. Voorheen betaalde men SRD 100 en de zestigplussers SRD 50.

“Wij doen een beroep op eenieder om zoveel als mogelijk tijdens de reguliere tijden de huisarts te bezoeken en SEH alleen aan te doen bij spoedgevallen,” schrijft het hospitaal.

Er is verbaasd gereageerd op deze aanpassing van het drempeltarief. Zo vinden mensen dat de dienstverlening moet worden verbeterd.

“Wat denken jullie, mensen komen daar om te feesten. Nee toch! mensen komen daar om hulp en om hun dierbare te redden. Stel dat je op dat moment geen geld heb wordt je gewoon als een hond weggestuurd.”  “Behalve dat we dat onbeschofte personeel (bepaalde) van daar en medicatieproblemen moeten verdragen, komt dit ook erbij,” zijn slechts enkele boze reacties op social media.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDrempelkosten Academisch Ziekenhuis Paramaribo verhoogd