Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Dreigende kabinetscrises

Geplaatst

op

Img 7050 2

De twee kemphanen ABOP en de NPS zitten elkaar weer in de haren. Santhokhi die in het prille begin in staat was de zaak te sussen, spoedt zich naar een overleg om te redden wat ‘r te redden valt.

ABOP en NPS zijn aan elkaar gewaagd. Mocht de NPS er de brui aan geven, dan zorgt deze clash voor een nieuwe crisis waarin de val van ‘t kabinet niet ondenkbaar is. Santhokhi zal al z’n vernuft moeten gebruiken om de boel bij mekaar te houden.

Als de geruchten kloppen zal hij er strak op moeten zitten om dit soort “ ongeregeldheden” in de toekomst te voorkomen. Waarschijnlijk had dit incident binnenskamers moeten blijven maar de informatie is “ gelekt”!

Culturu.com

14 Reacties
14 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
dolliz
zondag 16 augustus 2020 15:43

Was te verwachten , Abop heeft geen kader , alles wordt bepaald door 1 persoon en die is voor geen cent te vertrouwen .
Deze cituatie geeft weer aan dat we geen eenheid kunnen zijn of vormen in dit land.
Tevens moet het kiesstelsel gauw veranderd worden , want mede door dit oneerlijk stelsel zitten we nu met dit probleem 🤔

Bryan
zondag 16 augustus 2020 15:51

Surinamers zijn een stel.kraboe in wan bari.
Maar dit is niet vreemd want sinds jaar en dag trekken het negroide ras elkaar steeds omlaag ipv zich te bundelen tegen het juk.
Zal nu en in de toekomst nooit anders zijn.
Het geboefte zit in hun.bloed

Donk
zondag 16 augustus 2020 16:49

Is het alleen bij negers zo volgens mij koelies ook. Die vertrouwen elkaar ook niet dus breek me de bek niet open Brayen. Niemand vertrouwt elkaar. De minister president moet zijn werk doen. De president moet zijn werk doen en hij moet beslissen wie geschikt is in zijn kabinet. Niet Brunswijk of een ander. Shantoki moet met ze praten. En bij geschiktheid bepaald hij want hij is verantwoordelijk voor hun fouten straks

Isdatzo
zondag 16 augustus 2020 17:38

Alweer nep nieuws.
Hebben ze in Suriname niets anders te doen dan roepen dat een kabinet na 3 weken gaat vallen ha ha.
Die goed gelovige mensen daar, als ze er maar niet weer in trappen.
Er is niets gelekt, er is niets om te lekken.
Alles is transparant, due NDP hou AUB op met de hele dag leugens te verspreiden

Kwasi
zondag 16 augustus 2020 17:56

Klopt dat die paarse NDP ratten proberen te stoken in de coalitie. En helaas is VP Brunswijk de zwakke schakel waar ze proberen. Hopelijk draait VP snel bij, ook leden van zijn partij vinden dat hij de beloften moet waar maken en zich niet moet inlaten met het paarse geboefte en landverraders die ons land en volk erger dan de kolonialen hebben uitgebuit,
Voor de rest is het nepnieuws afkomstig van diezelfde paarse ratten.

Stieko
zondag 16 augustus 2020 18:35

Goed begin, halve werk
Slecht begin…. vul maar zelf in…
Time will tell
Recht en Waarheid maken vrij.

Dolf
zondag 16 augustus 2020 19:59

Het zijn onervaren politici die altijd problemen gaan krijgen bij het samen stellen van een coalitie en dat is pas het begin.Daar komt bij kijken naar de geloofwaardigheid straks van deze etniche partijen mbt tot het benoemen van directeuren op bepaalde posten.Intussen word er al niang
gemaakt want de koersen stijgen als geen ander,geldschieters willen hun geld terug verdienen prijzen in de winkels stijgen. Arme volk

Jac
maandag 17 augustus 2020 00:44

Ai baja het zijn weer die paarse ndp ratten! Te joe abi bigi ede kofoe no e misi joe. Tje

A/H
maandag 17 augustus 2020 12:40

Waar komen deze berichten vandaan? ONRUSTSTOKERS!!!!!!!!!!!!!!!!!

Luck
maandag 17 augustus 2020 13:18

toen bouterse het fout deed werd er gezegd. dat moet kunnen. toen brunswijk wat fout deed werd het gezegd. en als wie dan ook bezig is foute handelingen te doen dan zal het gezegd worden. maakt niet uit welke kleur je bent. wat het beste is voor Suriname zal gezegd moeten worden.en onruststokers zal je overal hebben om de partijen te willen laten vallen. als shantoki en Brunswijk elke vrijdag een perscomferentie geven als rutte elke vrijdag een verhaal hoe alles loopt en dat met de stvs dan moet het zeker goed komen. Suriname blessing.

Rama
maandag 17 augustus 2020 16:29

Overdreven fake nieuws bedoelt om onrust en verdeeldheid te zaaien. Het gaat niet werken.

Zwartje
dinsdag 18 augustus 2020 05:51

@ Bryan. Niet alleen negers maar ook koelies inderdaad gunnen elkaar het daglicht niet. Vooral jaloezie heerst er bij koelies. Als je het beter hebt dan een andere koelie dan komt wiesie en pandit om de hoek kijken om je kapot te maken. Dus niet alleen bij negers gebeuren dingen onderling, ok de andere bevolkingsgroepen. De paarse ratten willen dat de regering valt zodat zij weer kunnen gaan stelen en corrumperen. Ze hebben al miljoen zo niet miljarden gestolen van land en volk. Nog gaan die ogen niet open. Men moet nu echt gaan werken voor een salaris. Het is… Lees verder »

Kwasi
dinsdag 18 augustus 2020 15:04

Helaas is gebleken dat het paarse ratten gelukt is VP te beïnvloeden (of hij het gratis doet of heel veel voor ontvangen heeft weet ik niet). De VP moet zorgen dat AR bij EBS blijft zodat frauduleuze zaakjes daar door kunnen gaan. Mensen met heel veel geld blijven hierdoor dan heel veel geld maken over de hoofden van ons (arme) volk heen. Als de VP niet tot inkeer komt kan zijn gedrag inderdaad tot een crisis leiden. Leden van VP ‘s partij die het met hem niet eens zijn zouden zich kunnen afsplitsen ook in de assemblee. Vooral die van… Lees verder »

stanley westerborg
woensdag 19 augustus 2020 01:20

Wat nu wel of niet waar is, voor mij staat dit in elk geval vast: er komt niets positiefs op de gemeenschap af. De nieuwe combinatie lijkt af te stevenen op haar einde.Advertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen