dinsdag 7 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
0
(0)

Dream Big Girl’s Empowerment Program

lees ook ...

Personeel RZW heeft nog geen salaris ontvangen

Het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) heeft over de maand januari 2023 nog geen salarissen uitbetaald, omdat het ziekenhuis nog onvoldoende middelen genereert om zelfstandig de lonen te kunnen uit te ...

Surinaamse meisjes mogen meedoen aan de virtuele Dream Big Girl’s Empowerment Program.  Het doel van dit virtuele project is om meisjes te leren hoe zij op eigen benen kunnen staan in deze tijd, ondanks de pandemie. Tot en met 19  juni worden de meisjes verschillende vaardigheden aangeleerd.

Totaal 23 meisjes tussen 13 en 19 jaar uit Suriname doen mee aan dit project samen met 185 leeftijdgenoten uit zeven Caribische landen in het virtuele Dream Big Girl’s Empowerment Program. Vaardigheden zoals leiderschap, hygiëne, management skill komen aan bod. “Maar ook leren ze hoe ze zelf zeep kunnen maken”, geeft Rubia Berghout door.

Rubia Berghout is bestuurslid van de stichting Self Awareness & Information Technology(Sita). Deze stichting heeft de meisjes in contact gebracht met de Sapphire Miriam Foundation, die het project organiseert. Het werd in 2019 gelanceerd, maar vanwege de uitbraak van de covid-19 pandemie werd het aangehouden.

Suriname werd benadert om mee te doen, aan deze virtuele ontmoeting. Berghout vind het van belang, dat de Surinaamse meisjes de kans aangrijpen om zich te versterken met de skills, die worden aangereikt binnen het programma. “Als we kijken naar de management- en leiderschap skills is het zeker meegenomen nu de wereld er heel anders uit ziet. Bijna alles gaat virtueel en dat vergt grote verantwoordelijkheid en leiderschap om zaken zelf op te pakken.” De meisjes leren ook communiceren met anderen in hun regio.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDream Big Girl’s Empowerment Program