Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Drastische importbeperkingen: “Geen groenten van Hak meer op ‘t menu”

Geplaatst

op

Hak

De grote olievondst van Apache, geeft Suriname hoop voor de toekomst! De huidige situatie vereist echter harde maatregelen om niet ten onder te gaan aan de coronacrisis en de financiële situatie in het land. Suriname is genoodzaakt stringente maatregelen te treffen om de valutamarkt te controleren.

De jarenlange ‘wild west’ waarbij Cambio’s en illegale geldverstrekkers de valutamarkt beheersten is verleden tijd! De grote schommelingen op de kapitaalmarkt zorgden voor veel onzekerheid.  Standard  & Poor’s besloot (enkele dagen) geleden tot ‘downgrading’ van Suriname vanwege haar fragiele economie”.  

Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme  kondigt forse maatregelen aan en schetst een somber beeld. Suriname besteedt teveel aan de import van voedsel en luxe goederen. Volgens Tsang moet de bevolking zelf planten en zo zichzelf voorzien van groenten en fruit.  Via radio en tv komen instructies en het planten kan beginnen.

Decennialang  was Suriname  een importland met tien verschillende potjes  pindakaas, doperwten en andere producten in de schappen. Vaak producten die Suriname zelf kan telen. Het crisisplan betreft behalve import beperkingen, belasting verlagende maatregelingen en een korting op de loonbelasting. Dit noodplan is niet genoeg.

De controle op de valutamarkt wordt uitgevoerd door een toezichtsorgaan dat streng zal toezien op naleving van de wet. Wie valuta wil opnemen moet telefonisch een afspraak maken met de bank. Dit is een drempel die niet eerder is opgeworpen. 
De situatie is zeer ernstig……….Suriname verkeert in een diepe crisis.

Ingezonden M. Echteld

14 Reacties

14
Reageer op dit artikel

1000
García

Klopt..Suriname verkeerd al langer in een crisis. Nu er geen valuta het land in komt en wij straks genoodzaakt zijn dat te eten wat we zelf planten en vissen geeft aan dat we terug gaan naar vroeger. Een kostgrondje hebben zodat he kan eten. Maar dan krijg je ook weer Amerikaanse toestanden hier. Iedereen gaat een wapen kopen om zijn kostgrondje te bewaken tegen dieven. Iemand die honger heeft denkt niet meer aan je gouden tv want goud is dan niet gewenst maar voedsel. Om dit te voorkomen moet Suriname nu alles goedkoper maken zodat geld blijft rollen waardoor men… Lees verder »

Ram

Suriname zit ruim 30 jaar in de shit en dit is het gevolg van het beleid van de graaiers en hun gevolg. Suriname heeft het voor elkaar gekregen dat ze aan de bedelinfuse ligt van landen die niets hebben of alleen misbruik maken van suriname. Er is van alles in het land maar landskinderen zijn net paria.s in hun eigen land. Vroeger hadden we minder en geen luxe. Nu hebben ze schijnbaar meer en zie daar. Wie zijn de landverraders,wie zijn de criminelen,wie zijn de fraudeurs,oplichters en zelfverrijkers. Papa had gelijk of niet. Nu loopt men te mekkeren . zolang… Lees verder »

Boyke

Sari. Ik hoef geen hak.geef mr liever soproppo.antroewa.of bitawiri. Wat dacht je van kousenband..die rijke mensen kopen hak.. moesje kookt toch niet met blok en adjinomoto.nu is het een beetje zout in de pan met groete.die arme mensen zijn het gewend arm eten rijst met ei en beetje suw. Draaien. Nog lekker ook als je het bak . Dus rijke mensen die gaan het voelen

Stella

Met de crisis, komt het besef. Men kan een start maken. BEWUSTWORDING Het volk moet ook het besef hebben, dat iedereen hun bijdrage moet leveren.Suriname heeft zoveel grondstoffen , werk creëren d.m.v van eigen productie. Fabrieken neerzetten. Ieder Surinamer wil een beter en leefbaar Suriname. Zo een mooi en vruchtbaar land.😉

Tak Torie

Dit is een situatie die men jarenlang voor zich uit heeft geschoven ik kan me nog de slogan van Arron en lachman heugen Kap tjing a no sjing toen was men naarstig opzoek naar arbeiders om de suikerriet oogst binnen te halen ook was de opzet van volkswoningbouw allemaal l met een flink erf de bedoeling was dat de mensen zouden planten en zo hun eigen groente telen nu bijna 50 jaren later is men weer.op dat punt beland Omdat wij in suriname ver boven onze stand leven denk eens aan wij importeren sopropo in blik wij hebben meer dan… Lees verder »

Don

Jammer dat het zo laat is ontdekt daar de geïndustrialiseerde landen van olie af willen en zo wereldwijd

Taylor

Nu vinden we olie. Te laat. Men kijkt nu naar auto’s die rijden op stroom. Olie hebben we straks niet meer nodig. Stroom. Diesel is straks verleden tijd. Dus vind olie nu en maak winst want over enkele 10 talen jaren is een vat van 30 USD 10 USD misschien stroom

Ashwin

Het leven is hard. Waarom moet men hak eten. Is Albert Hein en vrienden maken ze rijk. Wij kunnen toch zelf planten. Nee hoor. Niets meer importen.. zelf suiker maken zelf bonen zelf onze eigen producten maken en eten. Klaar met hak . Moesje is al blij met dagoeblad en beetje rijst. Made in Suriname

Tjark

Geen chocolade pasta meer. Geen hagelslag meer op brood. O jawel . Je hebt toch familie in Nederland? Die kunnen weer dozen vol levensmiddelen gaan posten. Pindakaas of bruine bonen van hak was voor de rijke weggelegd. Aangezien omoe snesie geen producten uit Europa laat komen zullen we weer een beroep doen op onze familieleden in Nederland. En als het even kan vraag ze ook valuta. Euro. Het liefs USD..als het even kan. Suriname we houden van u.

Ramdhani

Ooit gebruikte hij de de woorden “op eigen kracht ..” Mooie slogan op grote billboards.JE KUNT ER BETER VAN MAKEN OP EIGEN KRACHT HEB IK HEEL SURINAME EN HAAR BEVOLKING VERKRACHT!!!EN HET LAND AAN DE CHINEZEN GESCHONKEN VOOR EIGEN GEWIN !!!

Ben Boerema

Raar die angst voor cash geld want vorig jaar stond in de krant dat 2 wetenschappers de Nobelprijs kregen voor een onderzoek dat uitwees dat contant geld wereldwijd NIET verantwoordelijk is voor de verspreiding van ziekten!!!

Lex

Suriname was tussen 2005 en 2010 al behoorlijk uit de slop geklommen we konden weer sparen en bouwen,natuurijk moeten we eigen productie promoten..maar vind dat ik als mens toch een vrije keus moet hebben..deze economische crisis is ontstaan door ondeskundig beleid..en wij als volk worden er weer de dupe van…jammer

Guno

Suriname heeft tot 1980 een schijn welvaart land geweest alles werd gereld door Nederland.Hopelijk krijgt een ieder 1 hectare om te gaan planten

Sandra

Ik hou van me hak bruinebonen.gelukkig heb ik me zus in Nederland die het dan voor mij zou kunnen posten. Die bruinen bonen van HAK. is zo lekker met zoutvlees en kip.ik hoop dat ik het gewoon kan blijven kopen bij de betere supermarkt zondag heb ik het gekookt, en weet je, de volgende dag smaakt het nog lekkerder. dus maken jullie geen grappen hoor, blijf importeren.Advertentie

Suriname

Edward Belfort :”Bouterse wilt niet van zijn stoel gaan”

Geplaatst

op

Img 6182

Het natellen van de stemmen van de verkiezingen in Suriname 2020 verlopen niet vlot. Menigeen wacht op een definitieve uitslag van de tellingen. Het houdt de gemoederen in Suriname en Nederland aardig bezig. Edward Belfort is ook in de Antony Nesty Sporthal, waar de stembussen worden opgeslagen. Hij is zeer ontevreden over het verloop van de tellingen daar er nog steeds geen definitieve uitslag wordt gecommuniceerd naar de bevolking toe.

Edward Belfort : “Voor t eerst voor gekomen in Suriname dat dit zo gaat”

Lees verder

Suriname

Ondervoorzitter Abop Martinus Joël : “If yu lassi, dan yu mus mang teki a lassi san yu lassi”

Geplaatst

op

Img 6181

Het natellen van de stemmen van de verkiezingen in Suriname 2020 verlopen niet vlot. Menigeen wacht op een definitieve uitslag van de tellingen. Het houdt de gemoederen in Suriname en Nederland aardig bezig. Ondervoorzitter van ABOP Martinus Joël bevind zich momenteel in de Antony Nesty Sporthal, waar de stembussen worden opgeslagen. Culturu.com heeft een reactie van hem weten te verkrijgen.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen