vrijdag 2 juni 2023
26.6 C
Paramaribo
10.2 C
Amsterdam
0
(0)

Dovenvoetbal wordt onderdeel nationaal sportbeleid

lees ook ...

Discussieavond onderzoekt de impact van Javaanse politieke i...

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) heeft tijdens een discussieavond in Ballroom Torarica het belang benadrukt van de Javaanse gemeenschap om hun politieke aandeel op te eisen. He...

Voor de tweede keer is Stichting Suriname Doven Belangen op bezoek geweest bij de directeur van Sportzaken, Gordon Touw Ngie Tjouw. Dit bezoek is een follow up meeting voor een duurzame samenwerking met Sportzaken middels erkenning en ondersteuning aan dovenvoetbal in Suriname.

Een groep dovenvoetballers genaamd ‘Deaf Team’ is al geruime tijd bezig met het trainen op het Kennedy terrein. Deze groep wilt het voetballen nu op een professionele manier beoefenen om nationaal en internationaal bekendheid te krijgen. Tijdens het bezoek jongstleden heeft de Stichting SUDOBE voor het eerst sportmateriaal in ontvangst mogen nemen Sportzaken.

Deze stichtingsdelegatie zal ook enkele onderdirectoraten van Sportzaken bezoeken voor verdere afhandeling van hun verzoeken. Onder begeleiding van de assistent van de Sportzakendirecteur,John Zorgvol, zullen zij op bezoek gaan bij Onderdirecteur van Recreatie en Sport, Ramon Apoetitie voor sportleiders en voor de kunstgrasvelden bij onderdirecteur van Sportaccomdaties en Ruimtes, John Atida.

Aan het einde werd het sportmateriaal in ontvangst genomen dat het dovenvoetbal onderdeel zal worden van het sportbeleid van Sportzaken en hopelijk binnenkort ook van de Surinaamse Voetbalbond(SVB). De SVB is belangrijk voor de nationale en internationale begeleiding van de officiële dovenvoetbal activiteiten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDovenvoetbal wordt onderdeel nationaal sportbeleid