dinsdag 16 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
0
(0)

Dovenvoetbal wordt onderdeel nationaal sportbeleid

lees ook ...

Surinamers bijna 5x armer sinds 2020 (deel 2)

De Surinamer is tot nu toe bijna vijf keer armer geworden, alles is 5x duurder geworden en gezinshoofden worden wanhopig. Vanuit de inflatiecijfers uitgerekend kom je op het percentage met hoeveel de ...

Voor de tweede keer is Stichting Suriname Doven Belangen op bezoek geweest bij de directeur van Sportzaken, Gordon Touw Ngie Tjouw. Dit bezoek is een follow up meeting voor een duurzame samenwerking met Sportzaken middels erkenning en ondersteuning aan dovenvoetbal in Suriname.

Een groep dovenvoetballers genaamd ‘Deaf Team’ is al geruime tijd bezig met het trainen op het Kennedy terrein. Deze groep wilt het voetballen nu op een professionele manier beoefenen om nationaal en internationaal bekendheid te krijgen. Tijdens het bezoek jongstleden heeft de Stichting SUDOBE voor het eerst sportmateriaal in ontvangst mogen nemen Sportzaken.

Deze stichtingsdelegatie zal ook enkele onderdirectoraten van Sportzaken bezoeken voor verdere afhandeling van hun verzoeken. Onder begeleiding van de assistent van de Sportzakendirecteur,John Zorgvol, zullen zij op bezoek gaan bij Onderdirecteur van Recreatie en Sport, Ramon Apoetitie voor sportleiders en voor de kunstgrasvelden bij onderdirecteur van Sportaccomdaties en Ruimtes, John Atida.

Aan het einde werd het sportmateriaal in ontvangst genomen dat het dovenvoetbal onderdeel zal worden van het sportbeleid van Sportzaken en hopelijk binnenkort ook van de Surinaamse Voetbalbond(SVB). De SVB is belangrijk voor de nationale en internationale begeleiding van de officiële dovenvoetbal activiteiten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDovenvoetbal wordt onderdeel nationaal sportbeleid