dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
4
(1)

Doven moeten ook informatie

lees ook ...

China geeft de agrarische sector in Suriname een push

Suriname en China hebben hun eerste landbouwtechnisch samenwerkingsproject getekend op maandag 21 november 2021. Het gaat om het 'Agricultural Technical Cooperation Centre'. Het is de eerste samenwerk...

 

Doven hebben niet het gemak  om zich overal spontaan  te uiten. Zij hebben ook geen toegang tot alle informatie. Tiffany Sampake organiseerde om die reden zaterdag een lezing voor deze groep. Coach Cheryl Daal sprak over huiselijk geweld, seksueel molest op de werkvloer, alimentatie en het sterkmaken van vrouwen tijdens deze informatiesessie.

“Met deze informatiesessie willen we hen die extra push geven dat ze zich openstellen, want soms denken we dat bepaalde zaken normaal zijn maar dat is het niet”, zegt Sampake tegenover de pers.

Ook doventolk   Stephanie Waridjan gaf haar mening. “Voor ons horenden is het niet normaal als je in een relatie blijft waar huiselijk geweld plaatsvindt, maar omdat zij de informatie niet krijgen weten ze het misschien niet”, zegt zij. “Het inzetten van iemand die gebarentaal kan bij belangrijke algemene informatie of het plaatsen van ondertiteling helpt meestal al veel. Alleen wordt dat niet altijd gebruikt.” volgens haar.

Sherifa Held, leeft met deze beperking, en was zaterdag ook aanwezig. Zij gaf te kennen, dat zij met de gegeven informatie wegwijs is gemaakt en nu weet waar zij terecht moet voor hulp. Zij hoopt ook dat er in de toekomst meer lezingen gehouden zullen worden voor deze doelgroep. “Met Covid-19 kan dat misschien niet zo vaak”, beseft ze. “Daarom blijven een eigen clubhuis en ruimte om activiteiten te organiseren nog steeds onze grote wens” vertolkde zij de wens van de groep.

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDoven moeten ook informatie