dinsdag 28 november 2023
27.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

Doven en slechthorenden in Suriname getraind om zelf te planten

lees ook ...

Malariavaccin voor Kameroen biedt uitkomst

Het malariavaccin Mosquirix is vier jaar lang getest op kinderen in Ghana, Kenia en Malawi. De resultaten waren goed. Men kan rekenen op 30 procent bescherming per dosis. Kameroen kreeg als eerste Afr...

Zeventien doven en slechthorenden die aangesloten zijn bij de Stichting Surinaamse Doven Belangen (Stichting Sudobe) hebben de basistraining in hydrocultuur gevolgd op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Met hydrocultuur wordt bedoeld het kweken van planten in water, waaraan noodzakelijke voedingsstoffen zijn toegevoegd. Deze manier van kweken wordt vaker toegepast.

De hydrocultuurtraining voor de leden van Stichting Sudobe bestond uit een theoretisch en een praktisch deel, waarbij de participanten zijn rondgeleid in de hydrocultuurplantenkas die staat op het terrein van het departement. Zij hebben kennisgemaakt met de verschillende hydrocultuursystemen, waardoor zij nu in staat zijn een onderscheid te maken tussen de gewassen en in welk hydrocultuursysteem deze het best geteeld kunnen worden. Verder is hen het belang van zaailingen, planten en onderhoud in hydrocultuur bijgebracht.

De training heeft hen gestimuleerd zelf hun groenten te planten om zo te voorzien in eigen behoeften. Het agrarisch departement ziet het als een plicht om de gemeenschap middels kennisoverdracht te faciliteren. Door middel van trainingen kan men op de hoogte blijven van effectievere landbouwmethoden. Dit zal ertoe leiden dat de agrarische sector naar grotere hoogten wordt getild.

De training werd verzorgd door de afdeling Groenten Onderzoek van het directoraat Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking. Alle zeventien participanten ontvingen na afloop van de training een certificaat.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDoven en slechthorenden in Suriname getraind om zelf te planten