woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
5
(1)

Douanekorps versterkt met tien nieuwe douaniers

lees ook ...

Saramaccakanaal rehabilitatieproject begint: economische voo...

Medio januari is aannemer International Infra N.V. begonnen met de werkzaamheden voor het "Saramacca Canal System Rehabilitation Project" (SCSRP). Volgens projectmanager Vishnu Kalloe belooft dit een ...

Tien commies derde klasse werden vrijdag jongstleden officieel verwelkomd bij het Korps Douane Suriname. Zij hebben met succes de opleiding doorlopen, met als best geslaagde Chelsea Ferdinand.  De geslaagden haalden de voorselectie uit een groep van ruim negenhonderd sollicitanten, die zich hadden aangemeld bij de inspectie der invoerrechten en accijnzen van het directoraat Belastingen.

Slechts elf haalden de voorselectie. Tien hebben de opleiding afgerond. De elfde persoon is kort na de start afgehaakt. “De dienst is aan het transformeren en rekent op u,” was de oproep van Lautan-Wijnerman, waarnemend directeur der Belastingen. Zij adviseerde de nieuwe leden om zich te blijven scholen, zodat zij zich op die manier verder verdiepen op zowel nationaal als internationaal niveau.

De waarnemend directeur der Belastingen prees de groep om haar volharding. Ze drong erbij de nieuwe lichting op aan om zich te blijven scholen en om zelf initiatieven te nemen waarbij men zich verder verdiept in de materie, zowel op nationaal als internationaal niveau.

Voorzitter Joyce de Vlugt van de Douanebond hield de nieuwe functionarissen voor dat zij deel uitmaken van een gedisciplineerd korps en dat zij dit altijd moeten presenteren. Volgens haar zal de bond ervoor zorgen dat deze nieuwe lichting spoedig over haar bescheiden zal beschikken.

Charda Girwar, waarnemend hoofd van de douane, zegt dat toewijding centraal staat. De inzet van de tien douaniers is niet weg te denken. Mahindernath Gobardhan, hoofd van de afdeling Opleidingen van het ministerie van Financiën en Planning, hield de nieuwbakken douaniers voor, dat zij na drie jaar dienst de vervolgopleiding tot commies tweede klasse kunnen volgen.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDouanekorps versterkt met tien nieuwe douaniers