dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(1)

Douanediensten verenigen zich in strijd tegen criminaliteit en verdovende middelen

lees ook ...

Inheemse dorpsbewoners in Para krijgen officiële toegang tot...

De bewoners van inheemse dorpen in Para hebben formeel groen licht om aan goudwinning te doen in het concessiegebied van het staatsbedrijf Grassalco te Maripaston. Deze concessie beslaat het leefgebie...

In het kader van de viering van de Internationale Douanedag en de Internationale Douaneweek, hebben vertegenwoordigers van de Nederlandse douane en die van de ABC-eilanden een ontmoeting gehad met president Chandrikapersad Santokhi. Dit beleefdheidsbezoek vond plaats op zondag 28 januari 2024 in het Kabinet van de President in Suriname.

Aanwezig waren onder andere functionarissen van de Surinaamse douane, minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning, en Robby Makka, voorzitter van het Diasporafonds en -kapitaal. Claudia Toet, directeur van de Belastingdienst Caribisch Nederland, benadrukte de essentiële rol van de douane als economische pijler. Ze verklaarde dat effectieve douaneheffingen bijdragen aan de ontwikkeling van landen, zowel sociaal als economisch.

Toet erkende de uitdagingen van het vak, met name de noodzaak voor medewerkers om diepgaande kennis van procedures en regels te hebben. Ze wees op de ondermijning die soms plaatsvindt binnen dit veld.

Toet sprak haar waardering uit voor de kans om in Suriname te zijn en benadrukte het belang van samenwerking tussen de douanediensten. Ze benadrukte dat gezamenlijke inspanningen tegen criminaliteit en drugshandel belangrijk zijn, maar dat samenwerking ook positieve aspecten heeft, zoals kennisdeling en professionele ontwikkeling.

President Santokhi uitte zijn tevredenheid over de bijeenkomst, waarbij hij de nadruk legde op het handhaven van wet- en regelgeving en het versterken van instituties zoals de douane, Belastingdienst, politie en rechterlijke macht.

Hij feliciteerde ook Charda Girwar en Marita Lautan-Wijnerman met hun benoeming tot respectievelijk hoofd van de douane en directeur der Belastingen. De president bedankte ook Makka voor zijn inspanningen om de ontmoeting met de gasten te organiseren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDouanediensten verenigen zich in strijd tegen criminaliteit en verdovende middelen