Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Douanedienst in Suriname start uitgebreide controleacties

Geplaatst

op

Containers Op De Haven

De Douanedienst in Suriname is als onderdeel van de belastinghervormingen begonen met uitgebreide controleacties. Dit houdt in dat vanaf gisteren de controlewerkzaamheden, die de douane uitvoert op ladingen die het land binnenkomen, zullen worden geregistreerd. Deze landelijke registratie geldt op alle visitatieposten en overal waar ladingen worden afgegeven zoals de zee- en luchthavens en de (particuliere) tijdelijke bergplaatsen van zendingen.

Lloyd Kuhn, waarnemend hoofd van de dienst, garandeert dat de douane met deze controleregistratie erbij constructief te werk zal gaan om vertragingen bij afhandeling van ladingen te minimaliseren.

Plaatsvervangend hoofd Douane, Patrice Ormskerk, legt uit dat de douane-officieren alle verrichte controlewerkzaamheden op elk willekeurig document dienen aan te tekenen naast de reguliere nodige informatie zoals de naam van de ambtenaar, het documentnummer, de importeur, de soort goederen en bijzonderheden die van belang zijn.

Deze informatie zal snel beschikbaar zijn zodat het werk van de douane efficiënter gedaan kan worden. Het gaat onder meer om het maken van een risicoanalyse en het verder aansturen van het beleid.

Jeffrey Chin See Chong, chef bij de visitatiepost van de Dr. Jules Sedney Haven, heeft gisteren nieuwe werkinstructies gegeven aan zijn medewerkers. “Het is heel goed opgevangen. Wij zijn voorbereid voor de nieuwe administratieve werking,” zegt hij.

De registratie zal ervoor zorgen dat de douane transparanter zal werken. Door deze registratie is er een betere administratieve controle. Het zal eveneens zorgen voor een betere fysieke controle van binnengekomen ladingen door de douane en dit betekent ook meer inkomsten voor het land.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

 

–1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Suriname

22- jarige Jongeman verdronken in kreek

Geplaatst

op

Kaarsje

De politie van Brownsweg kreeg gisteren omstreeks 18.40 uur de melding dat gouddelvers het ontzielde lichaam van een manspersoon hadden aangetroffen in een kreek in het dorp Waki Basoe. De politie begaf zich voor onderzoek naar de locatie waar het bleek te gaan om het lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie. De arts die was ingeschakeld, stelde de dood door verdrinking vast.

Volgens verklaring van de andere gouddelvers ging Marvin tussen 15.00 uur en 16.00 uur naar de kreek om zijn vaat af te wassen. Toen hij volgens zeggen van de overige gouddelvers te lang wegbleef, gingen zij op zoek naar Marvin. De collega’s zagen zijn keukengerei en een muts in het water drijven, maar Marvin was nergens te bespeuren. Zij stelden direct een zoekactie in en vonden kort daarna zijn levenloos lichaam in het water.

Het vermoeden bestaat dat Marvin tijdens de afwas is uitgegleden en in het water terecht kwam met het noodlottige gevolg. Het ontzielde lichaam van Marvin werd na afstemming met het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.- culturu.com

Lees verder

Meest gelezen