vrijdag 24 maart 2023
26.8 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
0
(0)

Douanebond wil naleving afspraken met regering

lees ook ...

DC Bhola en protesteerders garanderen veiligheid tijdens pro...

Districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost garandeert de samenleving dat het op vrijdag 24 maart aanstaande wanneer er weer een protest wordt gehouden dat het veilig zal zijn.  De bur...

Joyce de Vlugt, voorzitter van de Douanebond, heeft de regering herinnerd aan de rechtspositionele aangelegenheden van de douaneambtenaren, verhoging van toelages en ingediende grondaanvragen. Zij besprak onder andere deze punten tijdens een ontmoeting met president Chandrikapersad Santokhi op het Kabinet van de President.

De Vlugt vroeg om deze zaken met voortvarendheid af te handelen, omdat die vanaf 2021 op tafel zijn gelegd. Zij toonde zich ingenomen dat de regering dit keer ervoor had gekozen ook minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) aanwezig te laten zijn.

De bondsvoorzitter gaf aan dat de douanebond via moederorganisatie COL (Confederatie van Organisaties van Landsdienaren) een lijst aan het ministerie had doen toekomen. Minister Vorswijk en president Chandrikapersad Santokhi hielden het bondsbestuur het proces van grondaanvraag voor, maar de bewindsvrouw gaf ook aan alles verder met de organisatie te willen bespreken. Bondsadviseur Hugo Blanker legde er de nadruk op dat de regering dit punt oppakt. Partijen bogen zich ook over het aspect van de 7% woningfinanciering c.q. het woningbouwprogramma. Voor wat dit betreft was Mark Rommy als coördinator van het Landelijk Woningbouwprogramma aanwezig tijdens meeting. Hij legde uit hoe dit proces in elkaar zit.

Behalve Rommy maakten ook de leiding van de Belastingdienst, waaronder waarnemend directeur Marita Wijnerman, financiënminister Stanley Raghoebarsing, presidentiële adviseur Humphrey Tjin Liep Shie en Maurits Hassankhan – voorzitter van het Onderhandelingsorgaan van de overheid (OO) – deel uit van de meeting. President Santokhi sprak van een zwaarwichtig team aangaande zaken van de douane.

De douanebond vroeg onder meer duidelijkheid over de status van het nieuwe hoofdkantoor. President Santokhi is het met het bestuur eens dat ondanks onregelmatigheden die zouden hebben plaatsgevonden, het gebouw er reeds staat én een bestemming gegeven moet worden. OO-voorzitter Hassankhan zegt dat het orgaan er geen moeite mee heeft om zo snel mogelijk met de douanebond om de tafel te gaan zitten. Tijdens de meeting is er ook gesproken over de zorgverzekering voor douaneambtenaren, de verificateursopleiding en herstructurering van de douanedienst.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDouanebond wil naleving afspraken met regering