Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Douanebond Suriname wil binnen een week gesprek met Financiënminister

Geplaatst

op

Joyce De Vlugt. Beeld Youtube

Douaneambtenaren zijn niet blij met de slechte communicatie die er is tussen de vakbond en minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning. Binnen een week willen zij dat de bewindsman de bond uitnodigt voor een bespreking. Douaniers hebben tijdens een meeting gisteren hun misnoegen geuit tegenover het bestuur.

Zij hebben er geen begrip voor dat de bewindsman die nu al twee maanden aanzit geen overleg heeft gevoerd met de douane over het te volgen beleid. Er wordt vanaf 3 augustus om een bespreking gevraagd en nog steeds is er geen uitnodiging ontvangen, zegt bondsvoorzitter Joyce de Vlugt.

Er zijn volgens haar verschillende problemen die zij willen bespreken met de bewindsman zoals het salaris en een nieuw douanegebouw. Vanaf de vorige regering is het douanekorps uit het Functie Informatiesysteem van de Overheid (Fiso) gestapt, maar de huidige bezoldigingsreeks klopt helemaal niet, beweert de Vlugt. Verder willen zij betere verzekering voor personeel als zij in het ziekenhuis worden opgenomen.

Wat ook blijkt is dat de ambtenaren uit eigen zak hun uniform moeten betalen. Voor een hemd wordt al SRD 300 betaald. Een ander knelpunt is dat overwerk al twee jaar niet is uitbetaald. De vakbond verwacht dat zij op kort termijn worden ontvangen om hun problemen aan de minister duidelijk te maken.

Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A/H
donderdag 8 oktober 2020 23:44

Moni no de

Sandra
vrijdag 9 oktober 2020 03:11

We pina

Bryan
vrijdag 9 oktober 2020 22:01

Er geldt maar 1 beleid.
DOEN JULLIE HET WERK GOED EN NO SMOKKEL COKE.
Wat voor ka beleid wilt de douane.
Laten zij beginnen met de rotte appels uit het korps te gooien.
Douane ambtenaren die huizen en auto’s bezitten voertuigen die zij met een normaal salaris never kunnen betalen.Advertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen