maandag 11 december 2023
24.4 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
0
(0)

Douanebond rekent op uitvoering afspraken ook na aftreden huidige Financiënminister

lees ook ...

Kassasysteem EBS, tijdelijk uitgevallen

Door een storing in het klantinformatiesysteem van de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS),  zijn enkele diensten tijdelijk uitgevallen. zo is het niet mogelijk om: kasbetalingen en andere contante tr...

De Douanebond rekent erop dat afspraken die zijn gemaakt met de minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing, worden uitgevoerd. Recent zijn er gesprekken gevoerd met de bewindsman en president Chandrikapersad Santokhi over het beleid en de knelpunten van het korps. Onlangs is bekend geworden dat de minister per 1 september aftreedt.

Joyce de Vlugt voorzitter van de bond hoopt dat de opvolger van de minister zaken continueert. Ze gaat er niet vanuit dat er stagnatie optreedt. “Als je opnieuw start, dan ben je een jaar of twee weer verder,” zegt de bondsvoorzitter.

Er zijn voorstellen gedaan over hoe de knelpunten op te lossen. Ook de prioriteiten zijn aangekaart zoals het afbouwen van het hoofdkantoor van de douane en het aantrekken van nieuwe ambtenaren zodat het tekort wordt opgeheven.

In de verschillende districten moeten er woningen worden gebouwd. Vanuit de leiding is aangegeven, dat de douane zelfvoorzienend worden. De bond staat daarachter.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDouanebond rekent op uitvoering afspraken ook na aftreden huidige Financiënminister