vrijdag 9 december 2022
28.9 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
0
(0)

Douanebond en minister Achaibersing kunnen weer door een deur

lees ook ...

05 december, kinderdag

President Santokhi wenste alle kinderen vandaag 05 december een leuke kinderdag toe met de woorden: "vandaag 05 december, vieren we met ons allen Kinderdag. Een dag waarop alle kinderen extra in de bl...

Er heeft een goed gesprek plaatsgevonden tussen de douanebond en minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning. Bondsvoorzitter Joyce de Vlugt zegt dat er over nagenoeg alle pijnpunten opnieuw overeenstemming is bereikt met de bewindsman. Hoewel de uitvoering nog moet plaatsvinden is de bond redelijk tevreden.

Onder de douaniers was er grote ontevredenheid, omdat zaken zoals de nieuwe loonreeks en achterstallige toelagen ondanks duidelijke afspraken nog niet waren nagekomen. Alleen de duidelijke instructies voor douaniers bij de uitvoer van hout zijn nog een heikelpunt.

Deze dienst was dinsdag uit ontevredenheid stopgezet. De douaniers vinden namelijk dat, ondanks ze volgens de richtlijnen werken, zij toch als verdachten worden aangemerkt als zaken verkeerd lopen. Vooral het feit dat douaniers vastzitten in de kwestie van de vermeende poging tot houtsmokkel in april dit jaar zet kwaad bloed bij hen.

Na het gesprek met de minister is er een commissie ingesteld die samen met de douaneleiding de instructies opnieuw zal bekijken. Verder is afgesproken dat de nieuwe loonreeks deze week wordt behandeld door de Raad van Ministers en daarna wordt gefinaliseerd.

Binnen twee weken komt er een vervolggesprek waar de correcties van de loonreeks en verschillende toelagen aan de orde zullen komen. Over de kledingtoelage zijn er ook afspraken gemaakt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDouanebond en minister Achaibersing kunnen weer door een deur