zondag 24 september 2023
27.2 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
0
(0)

Douane Suriname herstart opleiding tot Verificateur met vernieuwd curriculum

lees ook ...

Vierdaagse training voor zorgverleners ter bestrijding van g...

Het Elsje Finck-Sanichar College COVAB en het Canada Fund for Local Initiatives (CFLI) hebben de handen ineengeslagen om het gezondheidsstelsel te versterken, met als specifieke focus het aanpakken va...

Suriname heeft na een periode van 6 jaar de opleiding tot Verificateur 2de klasse bij de douane hervat. Op 6 juni 2023 is de opleiding van start gegaan. Het hoofd van de afdeling opleidingen, Mahinder Gobardhan, benadrukt dat er nu andere aanpakken worden gehanteerd, waaronder aanpassingen in het curriculum en de lesmodules, en een combinatie van fysieke en online lessen. Een belangrijk onderdeel van de opleiding is de klantgerichtheid.

De douanebond is verheugd over de herstart van de opleiding tot Verificateur. De voorzitter van de bond, Joyce de Vlught, noemt het essentieel om de opleiding opnieuw te beginnen, gezien de verwachte uitstroom van personeel binnen vijf jaar als gevolg van het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. De Vlught dringt er bij de leiding van de belastingdienst op aan om ook andere trainingen aan te bieden, zodat douaniers zich verder kunnen ontwikkelen.

Marita Lautan-Wijnerman, de waarnemend directeur van de Belastingdienst, benadrukte het belang van verdere opleiding van het douanepersoneel voor een optimale dienstverlening. Ze benoemde het belang van kennisverrijking bij de douane om de dienst naar een hoger niveau te tillen, met het oog op de hervorming van de belastingdienst. “Wij gaan voor verandering”, aldus de directeur der belastingen, waarbij iedereen een verantwoordelijkheid draagt.

Na afronding van de tweejarige opleiding worden de douaneambtenaren benoemd tot ‘Verificateur 2de klasse’. In totaal zullen 17 douaniers worden opgeleid tot Verificateur.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDouane Suriname herstart opleiding tot Verificateur met vernieuwd curriculum