woensdag 29 november 2023
25.5 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
3
(2)

Surinaams douanekorps stapt uit Functie Informatiesysteem Overheid

lees ook ...

Nieuw toeristisch perspectief: China schrapt visumplicht voo...

China heeft aangekondigd dat mensen met een Nederlands paspoort tijdelijk vrijgesteld worden van de visumplicht. Volgens het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken kunnen Nederlanders gedurende een...

Het douanekorps stapt dit jaar uit het Functie Informatiesysteem van de Overheid (FISO). Volgens bondsvoorzitter Joyce de Vlugt is dit een van de zaken, die zal worden uitgevoerd in 2022. De presentatie van de nieuwe loonreeks heeft al plaatsgevonden. Nu is het volgens haar uitkijken naar de overeenkomst met de regering. De bond kijkt echt uit naar nieuwe beloningsreeks, zegt ze.

Er zijn volgens De Vlugt in 2021 onvoldoende doelen behaald. Dit mag zo niet doorgaan. Douaneambtenaren zijn vanaf 2018 niet voorzien van kleding. Of zij moesten er zelf voor zorgen. Dit kan niet, merkt De Vlugt op. de ambtenaren moeten op tijd hun uniformen krijgen. De bondsvoorzitter ziet graag verandering hierin.

Een ander knelpunt is dat ook overuren niet op tijd uitbetaald worden. Douaneambtenaren kunnen onmogelijk twee jaar lang wachten op uitbetaling van overuren. Het geld is op het moment van de uitbetaling dan in waarde afgenomen.

Verder kijkt de bond uit naar haar nieuw onderkomen. De bouwwerkzaamheden voor het nieuwe gebouw zijn in 2019 gestart. Deze werkzaamheden verlopen vlot. Ze had gehoopt dat afgelopen december zij in het gebouw konden intrekken. Echter is dat niet gelukt, maar toch is zij geduldig, want de werkzaamheden vorderen gestaag. Ze merkt verder op dat in het meer dan 100-jarig bestaan van de douanebond zij eindelijk een eigen onderkomen zullen hebben.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaams douanekorps stapt uit Functie Informatiesysteem Overheid