woensdag 21 februari 2024
24 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
5
(4)

Douane op Schiphol ontdekt cocaïne verstopt in masala van Surinaamse bedrijven

lees ook ...

Nieuwe assistent-verpleeghulpen klaar om bij te dragen aan d...

De Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) heeft onlangs 24 assistent-verpleeghulpen opgeleid en gecertificeerd. Na een intensieve training van bijna anderhalf jaar ontving deze groep op 31...

De Nederlandse douane heeft een opmerkelijke vondst gedaan op Schiphol, waarbij een speurhond cocaïne ontdekte die verborgen zat in pakken masala. Deze pakketten werden vermoedelijk vanuit Suriname ingevoerd, en de verpakkingen droegen het label van Surinaamse bedrijven.

De speurhond genaamd Ego gaf een melding, waarna bij een fysieke controle niet alleen masalakruiden, maar ook cocaïne werd aangetroffen, meldt de Nederlandse Douane.

Nederlandse douane vindt drugs in masala uit Suriname. Foto: Douane Nederland

“Dit kruidenmengsel viel niet in de smaak bij onze speurhond Ego, en hij gaf een melding. En al snel bleek waarom. Onze collega’s troffen tijdens de fysieke controle niet alleen masala aan maar ook cocaïne. En dat is dus een geheim ingrediënt dat nooit in een recept thuishoort. Het stimulerende kruidenmengsel is in beslag genomen en vernietigd”, meldt Douane Nederland op haar sociale media.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandDouane op Schiphol ontdekt cocaïne verstopt in masala van Surinaamse bedrijven