donderdag 18 april 2024
25 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
0
(0)

De douane heeft nu een hersteld Asycudasysteem

lees ook ...

Nierdialysepatiënten trekken aan de bel

Nierdialysepatiënten bevinden zich nu in een levensbedreigende situatie door de actie van de verpleegkundigen. Ze kunnen niet meer optimaal worden behandeld, terwijl de verzekering niet alle kosten va...

Het Asycudasysteem van de douane is geupdate en beveiligt. Deze werkzaamheden werden vanaf 06 augustus uitgevoerd en zijn nu afgerond. De software kan nu weer optimaal worden gebruikt door klanten.

Nadat er enkele dagen geleden een hardwarestoring en connectieproblemen optraden in het systeem, is er door het ICT-team van het ministerie van Financiën samen met de softwareontwikkelaar, gewerkt aan het voorkomen van uitval van het systeem. Diverse werkzaamheden waren nodig om het mogelijk te maken Het sterk verouderd systeem is wat opgelapt zodat het weer op de normaal kan draaien.

Het Asycudasysteem zorgt voor een vlotte afhandeling van de procedures bij import en export van producten. Bij uitval van het systeem, worden deze procedures handmatig afgewikkeld. De handmatige werkwijze verschilt niet van het geautomatiseerd systeem op het gebied van inspectie van goederen, bepaling van invoerrechten en andere belastingen en registratie van data.

Defecte en verouderde hardware is nu vervangen, de primaire database werd recovered, er zijn van online en offline back-ups gemaakt van databases, corrupte data werd gerepareerd en databestanden zijn hersteld geworden. Het is uiteindelijk de bedoeling dat de bestaande, verouderde infrastructuur volledig vervangen wordt door nieuwe infrastructuur. En dat wordt nu  uitgewerkt.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe douane heeft nu een hersteld Asycudasysteem