zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Dorpshoofd Lewis van Apoera zwaait na 25 jaar af

lees ook ...

Gi Sranan verzorgt Trainingsprogramma Integere Leiders (1)

Gi Sranan is een initiatiefgroep van een 7-tal seniore professionals die beseffen dat het bestuur van het land beter moet en beter kan. De opeenvolgende bestuurlijke en economische crises zijn ons nie...

Na 25 jaar zwaait Carlo Lewis van Apoera in West-Suriname af als dorpshoofd. Hij nam deze stap, omdat hij onder andere de jongere generatie de kans wil geven om het dorp verder te leiden. Er wordt zaterdag dorpsbestuursverkiezing te Apoera gehouden.

Cylene France, directeur van Bureau VIDS, heeft donderdag in aanwezigheid van VIDS-voorzitter Muriël Fernandes en medewerkers een korte beschrijving gepresenteerd van de carrière van Lewis bij VIDS. Hij heeft zeventien jaar onafgebroken zitting genomen in de verschillende besturen van VIDS en aangezien hij de functie van dorpshoofd niet meer zal bekleden, zal hij geen deel meer uitmaken van het VIDS-bestuur.

Lewis staat bekend als een persoon die geen vrees heeft om het woord te voeren en op te komen voor de belangen van onze Inheemse volken. De VIDS-voorzitter gaf dan ook mee aan Lewis om zijn ervaring en kennis als Inheemse leider te blijven inzetten voor de ontwikkeling van onze dorpsgemeenschappen in en buiten Suriname.

“Ik heb geleerd dat je geen vijanden moet hebben in het leven. We kunnen van mening verschillen, maar het is niet goed om elkaar te haten”, zei het dorpshoofd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDorpshoofd Lewis van Apoera zwaait na 25 jaar af