Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Dorpsgemeenschap Drietabbetje ingelicht over werkzaamheden Cubaanse artsen

Geplaatst

op

door

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft een bezoek gebracht aan Drietabbetje, waar de dorpsgemeenschap is geïnformeerd over de artsen die in het gebied zullen werken. Onlangs zijn 50 Cubaanse artsen in Suriname aangekomen. Van dit aantal zullen 25 in het binnenland worden geplaatst. In zijn toespraak heeft minister Elias aangegeven, het belangrijk te vinden dat alle landgenoten van goede medische zorg worden voorzien. Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft een dependance van zijn departement in het gebied aangekondigd, waardoor zaken sneller kunnen worden afgehandeld.

Tijdens een vergadering heeft de dorpsleiding aangegeven, dat zij dezelfde voorzieningen wensen als Paramaribo omdat het afreizen naar de stad prijzig is. Granman Bono Velanti is vereerd met het bezoek en vindt communicatie noodzakelijk. De vrouwen in het dorp hebben twee naaimachines en pangistoffen gekregen. Met deze geste wil de regeringsdelegatie de vrouwen stimuleren om uit hun achterstandspositie te geraken door in hun eigen behoefte te voorzien.

Naast de ministers Elias en Misiekaba zijn verder naar Drietabbetje afgereisd de volksvertegenwoordigers Silvana Afonsoewa en Aida Nading, Herman Jintie (directeur Medische Zending), districtscommissaris August Bado en Edwin Noordzee (coördinator Cubaanse missie ministerie van Volksgezondheid).

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Issa

deze regering doet veel voor het volk . als ik kijk wat ze doen met de middelen die ze hebben. ai deze regering moet blijven. met dat beetje geld wat binnen komt bouwen ze straten ziekenhuis doktoren uit het buitenland die kennis in het land brengt om anderen te helpen die ziek zijn.
waar jullie het geld vandaan toveren …tover meer dat opa oma iets meer krijgen om van te leven jerre.Advertentie

Suriname

Video Report: Brandpreventie Stichting Bond en Blauw Finaal

Geplaatst

op

door
Lees verder

Suriname

Twaalf finalisten Suripop XXI bekend

Geplaatst

op

door

De Stichting ter Bevordering van Kunst en Cultuur, die om de twee jaren het componistenfestival organiseert, heeft de twaalf finalisten bekendgemaakt. Uit de 82 inzendingen zijn de finale composities gekozen door een jury van negen personen.

De twaalf componisten zijn: Nicole Mackintosh (Ete Wan Lesi), Donovan Mahadew (Mi Nanga Yu), Ferdinand Schet (Lobi Pasi No Abi Fara), Hilkia Lobman (Tanpresi), Jennifer Naarden (Uma Prani Yu Rutu), Gino Ammersingh (Lobi Na Wan Wortu), Claude Winnie Dinge (Mi Wani Gwe), Emanuel Sanvisi (Libisma Tu), Rudi en Eunice Fernand (Dja Mi De), Roberto Banel (Mi No Sa Kori Yu), Delceggio Scheineman (Prasoro) en Ricky Cheng-A June/Clint Fazal Alikhan (Swit Tanpe).

De componisten gaan nu met de arrangeur en musical director Ernesto van Dal aan de slag om de arrangementen en opnames van de liederen te doen. Na de afronding van de studio-opnames wordt een aanvang gemaakt met de productie van de videclips. De cd wordt in de eerste week van juni 2020 gepresenteerd, terwijl de gala-avond van Suripop XXI op 1 augustus 2020 wordt gehouden.

Lees verder

Meest gelezen

X