maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.6 C
Amsterdam
5
(1)

Dorpsbestuur Matta pakt ontwatering zelf aan; SRD 340.000 uitgegeven

lees ook ...

NDP-DNA-leden willen duidelijkheid lot ondernemers berm Elia...

Ondernemers op de berm aan de Leo Eliazerstraat te Flora zijn bezocht door een delegatie van NDP-parlementariërs onder leiding van Rabin Parmessar. Buurtbewoners zijn ook gehoord. Ondernemers hebben g...

Het dorpsbestuur van Korhopa (Matta) pakt met eigen middelen het ontwateringsprobleem aan bij voornamelijk het gedeelte van de afslag naar de zijwegen. Door de aanhoudende regens worden delen van de weg weggespoeld. Onlangs werden drie kokers geplaatst bij de eerste zijweg van het dorp, waardoor het overtollig water via deze duikers wordt afgevoerd. Hiervoor werd een graafmachine ingezet.

“We hebben samen met onze vakmensen het werk gedaan. We rekenen op ondersteuning van de gemeenschap om nog zes gedeeltes bij de andere wegen aan te pakken”, zegt Wendeline Sabajo, dorpshoofd van Korhopa. Zij had het ministerie van Openbare Werken om technische hulp gevraagd, maar hierop is nog niet gereageerd.

Korhopa was in januari vorig jaar al gestart om het ontwateringsprobleem op te lossen. Er was toen ook een graafmachine ingehuurd die lozingen bij de hoofdweg en binnenwegen heeft gegraven naar de kreek. Het dorpsbestuur heeft voor de ontwatering van hun dorp al een totaalbedrag van ongeveer SRD 340.000 uitgegeven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDorpsbestuur Matta pakt ontwatering zelf aan; SRD 340.000 uitgegeven