dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

Dorpelingen uit Tepu presenteren vlechtwerk en handicraft in Paramaribo

lees ook ...

Stichting 1 voor 12 zoekt dringend hulp voor 61-jarige Haïti...

Stichting 1 voor 12 is dringend op zoek naar hulp voor de 61-jarige Haïtiaanse man Vilmeney Lotere, die sinds dinsdag 16 juli 2024 in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) ligt na een spoedamputa...

Vier inwoners van het dorp Peleloetepoe, bestaande uit twee vrouwen en twee mannen, zijn naar Paramaribo afgereisd om producten op het gebied van handicraft en vlechtwerk te presenteren. Deze groep heeft de afgelopen maanden een intensieve training gehad van lokale experts in Tepu. Ze zullen afspraken maken met verschillende verkopers van vlechtwerk en handicraft om de producten van Tepu te verkopen. Tijdens hun bezoek zullen ze onder andere Galibi, Bernharddorp en Waka Pasi aandoen.

Het vlechtwerk uit Tepu onderscheidt zich door het gebruik van unieke materialen uit het bos en speciale vlechttechnieken. De meegenomen producten zullen te koop worden aangeboden, en bestellingen kunnen rechtstreeks bij de ambachtslieden worden geplaatst via Josipa Nantawi, een medewerker van het Bureau VIDS.

Dit project wordt gefinancierd door het Global Environment Facility (GEF) Small Grants Programme in Suriname en heeft als doel het behoud en de bescherming van niet-hout bosproducten (en daarmee het milieu), het versterken van de economie van gezinnen en het behouden en overdragen van traditionele kennis.

Tepu voert dit project uit met ondersteuning van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDorpelingen uit Tepu presenteren vlechtwerk en handicraft in Paramaribo