zondag 24 september 2023
26.1 C
Paramaribo
13.4 C
Amsterdam
0
(0)

Dorpelingen uit Tepu presenteren vlechtwerk en handicraft in Paramaribo

lees ook ...

COVAB arranges a four-day training course for medical profes...

The Canada Fund for Local Initiatives (CFLI) and the Elsje Finck-Sanichar College (COVAB) have partnered to improve the health system, particularly to better address violence against women. In this co...

Vier inwoners van het dorp Peleloetepoe, bestaande uit twee vrouwen en twee mannen, zijn naar Paramaribo afgereisd om producten op het gebied van handicraft en vlechtwerk te presenteren. Deze groep heeft de afgelopen maanden een intensieve training gehad van lokale experts in Tepu. Ze zullen afspraken maken met verschillende verkopers van vlechtwerk en handicraft om de producten van Tepu te verkopen. Tijdens hun bezoek zullen ze onder andere Galibi, Bernharddorp en Waka Pasi aandoen.

Het vlechtwerk uit Tepu onderscheidt zich door het gebruik van unieke materialen uit het bos en speciale vlechttechnieken. De meegenomen producten zullen te koop worden aangeboden, en bestellingen kunnen rechtstreeks bij de ambachtslieden worden geplaatst via Josipa Nantawi, een medewerker van het Bureau VIDS.

Dit project wordt gefinancierd door het Global Environment Facility (GEF) Small Grants Programme in Suriname en heeft als doel het behoud en de bescherming van niet-hout bosproducten (en daarmee het milieu), het versterken van de economie van gezinnen en het behouden en overdragen van traditionele kennis.

Tepu voert dit project uit met ondersteuning van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDorpelingen uit Tepu presenteren vlechtwerk en handicraft in Paramaribo