maandag 26 februari 2024
25 C
Paramaribo
5.6 C
Amsterdam
5
(1)

Dorpelingen Pikien Saron radeloos; stellen hoop op vp Brunswijk

lees ook ...

Surinaamse minister Sewdien: Melkboeren nodig met liefde voo...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) benadrukte dat het beroep van melkboer een roeping is waarvoor liefde voor dieren en toewijding vereist is. Hij sprak met journalist...

Dorpelingen van Pikien Saron zijn teneinde raad en hebben alle hoop gesteld op vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. De weg die langs hun dorp loopt naar West-Suriname verkeert in zeer slechte staat. Zij hebben een petitie ingediend met daarin hun noden en die overhandigd aan de vp. De petitie werd overhandigd door Mayrell Karoeme.

De dorpelingen hebben de afgelopen periode actie gevoerd door de weg te barricaderen. Eerder werd dit gedaan door de dorpelingen van Bigi Poika. De weg raakte in een zeer deplorabele staat door vooral de houtvrachtwagens. De vp heeft de bewoners op het hart gedrukt om niet meer over te gaan tot barricaderen van de weg. Momenteel heeft de districtscommissaris (dc), Marlene Joden, reeds maatregelen getroffen voor de weggebruikers, meldt het Directoraat Volkscommunicatie (DVC).

Brunswijk wil evenals de dorpelingen gaan voor een structurele en duurzame oplossing. Hij zal een beroep doen op het ministerie van Openbare Werken, om tenminste deskundigen te sturen om de weg te inspecteren, zodat deze in één keer goed wordt aangepakt. Vooralsnog is het asfalteren van dit gedeelte van de weg nog niet aan de orde, meent hij.

Voor nu hebben enkele ondernemers actie ondernomen om duikers te laten plaatsen bij een gedeelte dat vaker onder water loopt. De dorpelingen zijn niet tevreden hiermee, liet hoofdbasya van Pikien Saron, Carlo Malbon, weten. De duikers zijn te klein en zullen net als in het verleden weer binnen de kortste keren kapot gaan. Ze vragen naar grotere duikers.

De vp beloofde om met president Chandrikapersad Santokhi verder in conclaaf te treden over de problemen in het dorp. Ten aanzien de elektrificatie en schoon drinkwater zijn er serieuze stappen gezet om het dorp permanent van deze basis behoefte te voorzien. Verder zijn aangehaald problemen met betrekking tot busvervoer, schoolbus transport, renovatie van het gemeenschapshuis, optimale medische voorziening en vuilophaal.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDorpelingen Pikien Saron radeloos; stellen hoop op vp Brunswijk