dinsdag 7 februari 2023
26.3 C
Paramaribo
0.3 C
Amsterdam
0
(0)

Dorpelingen Donderskamp willen problemen zelf vastleggen

lees ook ...

“Use money for money for education,” said the ch...

The level of education in Suriname is declining, according to the Association of Economists in Suriname (VES). The VES notes that even Marie Levens, the minister of education, has stated that Suriname...

Medewerkers van Bureau VIDS en dorpelingen van Konomerume (Donderskamp) hebben een aanvang gemaakt met een multimedia training, die tot en met maandag duurt. De bewoners van Konomerume kunnen hierdoor zelfstandig de problemen van hun gemeenschap vastleggen en publiceren.

Ook kunnen ze de kennis en vaardigheden van ouderen in het dorp opnemen in een video, waardoor deze zaken niet verloren gaan en aan de jongeren overgedragen kunnen worden. De training is onderdeel van het Forest Vision Program en wordt verzorgd door Horatio Indiaan en Shaquille Banda.

Ook worden de medewerkers van het Bureau VIDS en dorpelingen van Konomerume praktisch begeleid door de jongeren Mulokot. Het project wordt gecoördineerd door VIDS in samenwerking met Forest Peoples Programme (FPP) en de non-profit organisatie If Not Us Then Who?

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDorpelingen Donderskamp willen problemen zelf vastleggen