zondag 14 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
21.1 C
Amsterdam
5
(1)

Dorpelingen Asigron barricaderen de Afobakaweg

lees ook ...

Bezoek 2de kamer ivm koloniaal verleden

Armand Zunder, voorzitter van de Nationale Reparatie Commissie heeft op woensdag 10 augustus een presentatie verzorgd voor de pers over het slavernijverleden van de  inheemsen en Afrikanen die tot sla...

Dorpelingen van Asigron hebben brieven geschreven naar het ministerie van Openbare Werken, het districtscommissariaat en diverse ondernemers met het verzoek om de weg naar het dorp aan te pakken.  Het mocht niet baten en ten einde raad hebben zij de Afobakaweg ter hoogte van km 60 bij de afslag naar Asigron gebarricadeerd om aandacht te vragen voor hun situatie. Edward menig en andere dorpelingen zijn hiertoe overgegaan.

Hierdoor zijn er files ontstaan aan beide kanten van de weg. Zij die dagelijks gebruikmaken hiervan hebben er last van ondervonden. “Onderwijsgevenden, leerlingen, medewerkers van Iamgold en Staatsolie Power Company Suriname (SPGS) zijn voor enkele uren opgehouden” volgens de schoolleider van de Openbare School Brokopondo, Henk Schmidt die ook strandde, aangezien hij op Klaaskreek woont en dagelijks naar Brokopondo-Centrum rijdt.

Het Staatsolie bedrijf SPGS werd financieel getroffen. Het bedrijf moest ongepland meer dan twintig medewerkers twee uren overwerk uitbetalen, aldus directeur Eddy Fränkel. “We hebben twee uren langer moeten wachten voor de shiftwisseling kon plaatsvinden. ”

Vóór de actie heeft men langs een ander weg geprobeerd om het doel te realiseren. “Zelfs gesprekken met vicepresident Ronnie Brunswijk en andere politici mochten niet baten om de tien kilometer lange weg aan te pakken. Daarom moesten wij onze stem laten horen en besloten we overgaan tot deze barricade”, maakt Menig duidelijk.

Rond tien uur ‘s morgens werd de actie opgeheven “uit respect voor de gewesteĺijke politiecommandant (gpc) Ruben Kensen en districtscommissaris Ludwig Mendelzoon”. De groep begrijpt dat de dc geen middelen krijgt om iets te doen aan de weg. Toch waarschuwt de actieleider, Edward Menig dat als er deze week niets aan de weg wordt gedaan, er volgende week maandag weer hetzelfde zal gebeuren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDorpelingen Asigron barricaderen de Afobakaweg