woensdag 24 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.8 C
Amsterdam
0
(0)

Dorp Gingiston in Boven-Suriname krijgt landbouwgereedschappen

lees ook ...

Versterking van defensiesamenwerking tussen Nederland en Sur...

Staatssecretaris van Defensie Gijs Tuinman en minister van Defensie Krishna Mathoera kwamen vanochtend bijeen in Den Haag voor een kennismakingsgesprek. Tijdens deze ontmoeting werd uitgebre...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), heeft tijdens een bezoek aan het dorp Gingiston te Boven-Suriname landbouwgereedschappen, waaronder een handtractor, overhandigd. Kapitein Bennie Saljie Akobe nam de geschenken in ontvangst. “De Mexicaanse zonnebloem die zo weelderig bloeit in het dorp, is goud,” merkte minister Sewdien op.

Hij ging in op het op handen zijnde agrarisch project dat het ministerie voornemens is uit te voeren in het dorp. Het ligt in de bedoeling van het ministerie om enkele hectaren in het dorp te beplanten met olifantsgras. Met de reeds daar in het wild groeiende zonnebloem zou dit voldoende voer kunnen betekenen voor de kalveren, die LVV in het kader van het agrarisch project te Gingiston wil fokken.

“We beginnen met kalveren zodat de kinderen aan de dieren gewend raken en geen vrees meer hebben voor koeien,” zei de LVV-minister. Het dorp zal later economisch voordeel hebben aan de melk en het vlees van de runderen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDorp Gingiston in Boven-Suriname krijgt landbouwgereedschappen