woensdag 29 november 2023
24.2 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
0
(0)

Doorstart project Buurtmanagement; inspecteur Kia landelijke coördinator

lees ook ...

Gonda Asadang benoemd tot nieuwe president-commissaris van S...

Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders (AvA) van de Staatsolie Maatschappij Suriname is officieel het besluit goedgekeurd om Gonda Asadang als nieuwe president-commissaris te benoemen, ter...

Er is een officiële aanvang gemaakt met de doorstart van het project Buurtmanagement. Inspecteur van politie derde klasse, Henry Kia, is belast met de landelijke coördinatie van het Buurtmanagement. Er is officieel een dienstvoertuig overgedragen aan de inspecteur door waarnemend korpschef Ruben Kensen, zodat hij zijn werkzaamheden kan uitvoeren. De korpsleiding wil met dit project de politie dichterbij de gemeenschap brengen.

Het gaat hier om een politiemethodiek. Daarbij zal er aansturing worden gegeven voor een structurele samenwerking met personen, instituten en ngo’s uit de desbetreffende buurten en waar nodig met partners daar buiten. Dit alles zal geschieden door te houden activiteiten ter bevordering van de veiligheid door leefbaarheid. De politie wil hierbij rolmodellen identificeren ter bevordering van het rechtmatig gedrag onder vooral de jongeren.

Kia verwacht de volle medewerking vanuit de samenleving, aangezien een ieder baat heeft aan een gezonde woonomgeving. In het ressort Pontbuiten zijn er nog zichtbare projecten die de landelijke coördinator samen met onder andere de buurtbewoners, stichtingen, schoolleiders, volksvertegenwoordigers, de bestuurders en de overheid zal uitvoeren.
Een gezamenlijke aanpak van dit project, wordt een groot succes, meldt de afdeling Public Relations van de politie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDoorstart project Buurtmanagement; inspecteur Kia landelijke coördinator