woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
1
(1)

Doorbraak in onderhandelingen Ravaksur plus en regering

lees ook ...

Nieuwe secretaris van CHof neemt verzoekschrift waarborgsom ...

De nieuwe secretaris van het Constitutioneel Hof (CHof), Rakeshkoemar Kanhai, heeft zijn eerste taak op zich genomen door een verzoekschrift in ontvangst te nemen over de waarborgsom die politieke par...

Na intensieve onderhandelingen met de regering hebben Ravaksur, BvL, ALS en FOLS recentelijk een akkoord bereikt. Vanaf januari zal de belastingvrije som stijgen van SRD 7.500 naar SRD 9.000. Daarnaast worden de belastingschijven verruimd en ontvangen belastingbetalers bovenop de SRD 2.500 aan koopkrachtversterking nog eens SRD 1.000 netto extra, wat het totale bedrag op SRD 3.500 brengt.

De voorzitter van de CLO, die namens Ravaksur Plus de resultaten aan Starnieuws heeft medegedeeld, geeft aan dat de regering aanvankelijk een verhoging van 8% wilde toekennen. Met name de lagere inkomens zouden hierdoor benadeeld worden. Tijdens een bespreking met president Chan Santokhi gisteravond heeft de vakbeweging duidelijk gemaakt dat een verhoging van 8% niet wenselijk is. Als alternatief is besloten om SRD 1.000 netto toe te voegen voor iedereen. De overeenkomst is geldig tot en met juni 2024 en wordt elk kwartaal geëvalueerd.

Voorheen bedroeg de belastingschijf van 8% SRD 946,40, wat nu is verhoogd naar SRD 3.500. De 18% belastingschijf is verruimd van SRD 659,75 naar SRD 3.500, terwijl de 28% schijf van SRD 910 naar SRD 3.500 is gebracht. Bovendien is de forfaitaire aftrek verhoogd van SRD 100 naar SRD 400. Dankzij deze verruiming behouden belastingbetalers meer van hun inkomen.

Volgens Miskin en andere vakbondsleiders verliepen de onderhandelingen moeizaam vanwege restricties opgelegd door het Internationaal Monetair Fonds. Desondanks is er nu een acceptabel resultaat behaald binnen de gestelde beperkingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDoorbraak in onderhandelingen Ravaksur plus en regering