dinsdag 27 september 2022
28.4 C
Paramaribo
9.8 C
Amsterdam
4
(1)

Door omzetbelasting neemt Staatsinkomen toe

lees ook ...

08 verdachten voor veediefstal opgesloten in Nickerie

In het district Nickerie is in de vroege ochtend van donderdag 22 september tijdens een roadblock van de politie van Regio West aan de Ir.Attaoelahweg in het district Nickerie, de autobestuurder R.R....

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning gaf onlangs het positieve effect aan  van de nieuwe belastingverhoging, op de Staatsinkomsten. “De goedkeuring die de Nationale Assemblee onlangs gaf voor verhoging van de omzetbelasting naar 12 procent zal tot gevolg hebben dat de staatsinkomsten gestaag zullen toenemen omdat er voor alle economische activiteiten op het grondgebied van Suriname een heffing zal gelden”, gaf de bewindsman aan.

Naar zeggen van minister Achaibersing moet er een evenwichtig belastingsysteem komen waarbij prijsaanpassingen onvermijdelijk zullen zijn. Maar dat zal niet voor alles gelden, aangezien niet alle producten en diensten belastbaar zijn. Het effect van de tariefaanpassingen zal volgens de minister relatief beperkt zijn. Maar al hoewel basisproducten  niet belastbaar zijn is de vraag wat onder de noemer basisproducten valt en of de kleine man met verhoging van de omzetbelasting niet nog meer financieel  in een hoek gedrukt wordt dan hij al is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDoor omzetbelasting neemt Staatsinkomen toe