Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Door bijzondere omstandigheden geen besluit van het Constitutioneel Hof van Suriname inzake Amnestiewet

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 13 At 16.56.59

Van het vorig Parlement, hebben een zevental leden van de NDP-fractie, het Constitutioneel Hof (C-Hof), om toetsing gevraagd van de Amnestiewet. Het C-Hof moest binnen 3 maanden een beslissing nemen hierover. De NDP-leden waren de mening toegedaan dat de Amnestiewet van kracht is en dat de Krijgsraad de bevoegdheid mist om de wet te toetsen en terzijde te leggen.

Het C-Hof heeft de voorzitter van het parlement, Marinus Bee, gemeld over uitstel van de beslissing. Het is het C-Hof door bijzondere omstandigheden niet gelukt om een besluit te nemen. De byzondere omstandigheden zijn onder andere de Covid-19 maatregelen en de zeer complexe vraagstelling. Ook zijn als byzondere omstandigheden aangegeven, het ontbreken van computers en toebehoren, het gebrek aan kantoorbenodigdheden en internetfaciliteiten.

In de wet wet op het CHof is opgenomen dat bij bijzondere omstandigheden kan worden afgeweken van het termijn van drie maanden. Volgens Assembleevoorzitter Bee heeft hij aan, medewerkers van zijn secretariaat te hebben gevraagd om het instituut uit te nodigen voor een gesprek. Tijdens het gesprek zal samen worden nagegaan hoe te komem tot oplossing van zaken.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen