woensdag 6 juli 2022
23.8 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
0
(0)

Donderdag uitspraak in zaak Akiemboto-DNA-voorzitter

lees ook ...

Suriname verwelkomt iedereen zonder visum

Vreemdelingen hebben vanaf vandaag geen visum meer nodig om Suriname aan te doen. Op hetzelfde moment is een Entry Fee van US$ 25.- of Euro 25.- geïntroduceerd in de plaats van visa en toeristenkaart ...

In de rechtszaak die Sergio Akiemboto heeft aangespannen tegen assembleevoorzitter Marinus Bee en de staat Suriname doet kortgedingrechter Rewita Chatterpal donderdag 11 februari om half 9 uitspraak. Volgens Bee is Akiemboto geen assembleelid meer.

Zijn advocaat Nailah van Dijk heeft middels het kortgeding de toelating van Akiemboto tot het DNA-gebouw van Suriname gevraagd. Hij krijgt ook geen convocaties meer.

Akiemboto die zijn ontslagbrief naar de president had gestuurd om zijn besluit kenbaar te maken, trok het schrijven enkele dagen daarna in, nadat hij mede door druk van partijgenoten en burgers die op hem hadden gestemd op zijn beslissing was terug gekomen.

Enkele dagen na de intrekking van de ontslagbrief stuurde president Chan Santokhi beide brieven van de politicus naar het parlement.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDonderdag uitspraak in zaak Akiemboto-DNA-voorzitter