vrijdag 9 december 2022
30.2 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

Donderdag uitspraak in zaak Akiemboto-DNA-voorzitter

lees ook ...

Zin in een Surinaams Feestje? Kom naar Kaseko in Concert!

Ga mee op reis door de muzikale geschiedenis van Suriname. Gepresenteerd door comedian en suriheld Clifton Braam, uitgevoerd door een band van 16 topmuzikanten. Clifton brengt samen met de band op...

In de rechtszaak die Sergio Akiemboto heeft aangespannen tegen assembleevoorzitter Marinus Bee en de staat Suriname doet kortgedingrechter Rewita Chatterpal donderdag 11 februari om half 9 uitspraak. Volgens Bee is Akiemboto geen assembleelid meer.

Zijn advocaat Nailah van Dijk heeft middels het kortgeding de toelating van Akiemboto tot het DNA-gebouw van Suriname gevraagd. Hij krijgt ook geen convocaties meer.

Akiemboto die zijn ontslagbrief naar de president had gestuurd om zijn besluit kenbaar te maken, trok het schrijven enkele dagen daarna in, nadat hij mede door druk van partijgenoten en burgers die op hem hadden gestemd op zijn beslissing was terug gekomen.

Enkele dagen na de intrekking van de ontslagbrief stuurde president Chan Santokhi beide brieven van de politicus naar het parlement.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDonderdag uitspraak in zaak Akiemboto-DNA-voorzitter