woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
5
(1)

Donderdag en vrijdag nationale dagen van rouw na tragische mijnramp in Suriname

lees ook ...

Surinaamse en Nederlandse diaspora bundelen krachten voor to...

Er werd op 16 februari een cruciale stap gezet in de bevordering van Surinames sociale en economische vooruitgang met het Diaspora Seminar "Wi Na Wan 2.0". Het seminar dat werd gehouden in de vergader...

De regering heeft aangekondigd dat er twee dagen van nationale rouw zullen zijn vanwege de tragische gebeurtenis die zich afgelopen maandag heeft voorgedaan. Vijftien goudzoekers hebben het leven verloren door het instorten van een goudmijn in het Matawai-gebied. Donderdag en vrijdag zijn officieel uitgeroepen tot nationale rouwdagen.

het besluit is formeel door Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken bekrachtigd. Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft eerder op de dag aangekondigd dat de Srefidensi-activiteiten zullen worden aangepast. Verschillende geplande activiteiten zullen niet doorgaan, maar het defilé en de parade zullen wel plaatsvinden.

Op donderdag en vrijdag zal als teken van rouw de Surinaamse vlag van zes uur ‘s ochtends tot zonsondergang halfstok worden gehesen. Radio- en televisiestations worden verzocht hun programmering aan te passen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDonderdag en vrijdag nationale dagen van rouw na tragische mijnramp in Suriname