donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
3 C
Amsterdam
0
(0)

Donatie ‘Prettig omgaan met jongeren’ aan minster Levens

lees ook ...

Een reflectie op goudzoekers ramp te Matawai

Beter dan in dit gedicht kon Sranan Peyri het niet verwoorden. Daarom presenteren we u dit gedicht "Een reflectie" van Chantal Landburg (FB) die heel helder de situatie, de context heeft geschetst, va...

De Surinaamse schrijfster Ismene Krisnadath deed op 10 januari 2022 een donatie aan minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur van de boeken: ‘Prettig Omgaan Met Jongeren’. Het boek is een product voortgevloeid uit een module die Krisnadath heeft ontwikkeld voor het Instituut voor de Opleiding van Leraren. De donatie betrof 690 exemplaren die naar de behoevende scholen gestuurd zullen worden.

De schrijfster deed ook een speciale donatie aan de minister zelf van drie leesboeken. ‘Stekel Lust Zoete Patat’, de pennenvrucht van Krisnadath zelf, is een prentenboek bestemd voor het derde en vierde leerjaar.  ‘Wie Ben Ik? De Tekenwedstrijd’ is geschreven door de Nickeriaanse Steffano Irodikromo. Hij beschrijft zijn eigen ervaringen met pesten in het boek. Het laatste boek ‘Pippa de Wonder Kikker’ is van Clarisse Vasseur. De minister is enorm blij met het gebaar.

De bewindsvrouw is het eens met Krisnadath dat de aanschaf van Surinaamse boeken voor de bibliotheken en mediatheken van de scholen een speciale post op de begroting van het ministerie behoeft. “De laatste 10 tot 15 jaar heeft de overheid geen boeken gekocht voor scholen. Ik ging voor de COVID-19 pandemie zelf naar de scholen voor de verkoop,” aldus de schrijfster. Levens mikt op de volgende begroting hiervoor.

Krisnadath pleit verder voor de aanpak van de leescultuur op het voortgezet onderwijs. Er zou volgens haar beleid moeten worden ontwikkeld om de belangstelling voor het lezen bij deze groep op te wekken. Er is immers veel werk verzet op het basisniveau, maar bij de oudere kinderen niet. Levens wil dit meenemen in het project over de vernieuwing van het voortgezet onderwijs. Met het onderwijzersveld zal dan worden nagegaan hoe het beleid zal moeten uitzien.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDonatie 'Prettig omgaan met jongeren' aan minster Levens