dinsdag 26 september 2023
32.1 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
5
(2)

Donatie drinkwater voor Brokopondo

lees ook ...

Exporteursbeurs eind september

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) organiseert dit jaar een exporteurs beurs van 2 dagen in tegenstelling tot het vorig jaar toen de beurs maar één ...

Het Instituut voor Reconciliation en Reinforcement Suriname (IRRS) in Paramaribo, is vanaf 23 mei jongstleden bezig geweest met het ophalen van drinkwater ten behoeve van de bewoners van Brokopondo, onder het thema ‘Wi na wan’. Het gebied kampt met een vermoedelijke cyanide vervuiling van het drinkwater. De organisatie zet zich in als verbinder en bruggenbouwer om de eenheid onder Afrikan Sranan-leefgemeenschappen te bevorderen.

Men kon vanaf die dag dagelijks een tray water doneren. De organisatie zal vandaag in het gemeenschapscentrum De Schakel, de eerste trays overhandigen aan organisaties in de getroffen gebieden. Deze zijn er verantwoordelijk voor dat het water de plaatselijke schoolkinderen bereikt.

 “Als IRRS willen wij onze solidariteit tonen met de bewoners van Brokopondo omdat schoon en veilig drinkwater een basisbehoefte is van ieder mens. Wij hopen dat deze actie een positieve bijdrage zal leveren aan de inspanning van alle instituten die zich inzetten om schoon en veilig drinkwater in de gebieden in Brokopondo te garanderen.”

IRRS brengt onder de aandacht dat het Lawagebied, het gebied van de Aluku, ook kampt met soortgelijke problemen. De bewoners kunnen het rivierwater niet meer gebruiken voor hun levensbehoeften.

Bron foto: GFC nieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDonatie drinkwater voor Brokopondo