Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Covid voorlichtingskinderboeken voor ministerie ROS

Geplaatst

op

Overhandiging Boeken

Indra Hu van de stichting Rupsje Regenboog heeft 1000 COVID-19 voorichtings kinderboeken gedoneerd aan het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). De informatieboeken die op een kindvriendelijke manier geschreven zijn met bij behorende plaatjes, werden in ontvangst genomen door de minister van ROS, Gracia Emanuel. 

Indra Hu die meerdere kinderboeken op haar naam heeft staan, vindt het zeer belangrijk dat deze informatie op een kindvriendelijke manier naar de jeugd wordt gebracht. Hierdoor kunnen kinderen op hun manier te weten komen wat COVID-19 is, waarom al de maatregelen en waarom er sprake is van een nieuw normaal.

De 1000 boeken zullen via minister Emanuel naar de verschillende districtscommissarissen gedistribueerd worden, zodat zij en hun personeel de boeken aan de jeugd kunnen overhandigen in de gekozen districten. Het gaat in deze om Coronie, Nickerie, Saramacca, Marowijne en Commewijne. Dit zijn enkele districten die een beetje ver liggen.

De Minister vindt het van belang dat alle kinderen op kindvriendelijke manier deze informatie krijgen en leren om te gaan met de voorgeschreven maatregelen omdat een ieder met COVID-19 te maken krijgt. “Als iedereen zich de informatie eigen maakt, kan er voorkomen worden dat het virus zich gaat verspreiden”,  zegt zij. “Het ministerie doet er alles aan dat de gekozen districten heel snel over de boeken beschikken en de kinderen voorzien worden van de belangrijke informatie”. Aldus Minister Gracia Emanuels.  –  culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen