donderdag 1 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
14.3 C
Amsterdam
3
(2)

Don Gill vrijgepleit door advocaat Nibte

lees ook ...

De jeugd van Redidoti heeft sportmateriaal nodig

De jeugd van Redi Doti en omgeving heeft steun nodig voor sportattributen. Sportcommissaris Orlando Sabajo wil met name voor de jeugd, doelgerichte ontspannings- en talent ontwikkelings-projecten. De ...

Komediant en promo acteur Aargil M., meer bekend als Don Gill Sneh werd donderdag 13 mei in verzekering gesteld.  Hij overtrad de vuurwapenwet, maar  is nu vrijgepleit door zijn advocaat Maureen Nibte.

Nibte gaf bij de voorgeleiding te kennen, dat haar cliënt werkelijk een illegaal vuurwapen in zijn bezit had. Het is echter tot nog toe niet gebleken dat het wapen bij een misdrijf is gebruikt. Ze deed een beroep op het Openbaar Ministerie om niet van hun vaste gedragslijn af te wijken, en haar cliënt in vrijheid te stellen. Het OM ging hiermee accoord  en stelde de verdachte in vrijheid.

Don Gill is met een ernstige berisping heengezonden. Het illegaal wapen is door het OM verbeurd verklaard.

Op zondag 16 mei publiceerde de pers een foto van Don Gill in de gevangenis, waar hij poseerde met twee grote flessen alcohol samen met zijn celgenoten. Niemand weet wie de foto heeft geschoten of hoe deze goederen in de gevangenis zijn beland.

Na de publicatie van deze foto  is er celcontrole gedaan en acht mobiele telefoons zijn gevonden, lege alcohol flessen, en andere in de gevangenis verboden goederen. De politie onderzoekt hoe deze goederen toch binnen zijn gekomen.

Don Gill werd donderdag rond 01.00u aangehouden aan de Nw.Weergevondenweg als lockdown overtreder. Bij hem werden een illegale wapen en scherpe patronen aangetroffen. Hij heeft geen vergunning. Naar zijn zeggen heeft hij het wapen in Frans-Guyana gekocht.

.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDon Gill vrijgepleit door advocaat Nibte