dinsdag 2 maart 2021
24.2C
Paramaribo
9.1C
Amsterdam
5
(1)

Dollartransporten beïnvloeden economie in Suriname

lees ook ...

De 25-jarige RPBG schenkt 25 maanden internet aan Rebecca Sc...

Rosheuvel & Partners Business Group (RPBG) bestaat al 25 jaar. Er is een jaarkalender samengesteld om terug te geven aan de gemeenschap. Het bedrijf heeft donderdag jl. 25 maanden internetaanslui...

Op dinsdag 5 januari j.l werden er US dollars in ons land ontvangen. Kort daarna was het direct te merken. De koers daalde daarna met SRD.0,95. Lagere prijzen werden genoteerd in combé markt en andere zaken. Handelaren hebben vertrouwen in het ‘woord’ van de overheid.

Dit is het gevolg van onderhandelingen. De Centrale bank van de VS heeft toestemming verleend aan financiële instellingen, die de dollars hebben verstrekt. Hiervoor zijn er euro’s ingewisseld volgens de President. Op de woensdag gehouden persconferentie hebben Minister Achaibersing en President Santhoki informatie verstrekt hierover.

Er staan meer geldtransporten op het programma. Het geld zal via de banken in omloop worden gebracht. De meningen van de actoren in de economie zijn verdeeld. Enkelen nemen een “voorzichtige” houding aan.

combé markt heeft gehandeld, nadat Minister Achaibersing een beroep heeft gedaan op de handelaren in gevoerde gesprekken. Hij vertrouwt het “woord” van de Minister. Zijn zaak heeft nog geen dollars ontvangen van de overheid. Deze garandeert dollars tegen de unificatiekoers ter beschikking te stellen voor basisgoederen.

De geldtransporten maken deel uit van het plan van de regering Santoki/Brunswijk om de economie gezond te maken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDollartransporten beïnvloeden economie in Suriname