maandag 15 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
21.8 C
Amsterdam
0
(0)

Dollarkoers Suriname rond SRD 20; regering treedt hard op

lees ook ...

Farmers Defence Force toont ‘goede wil’

Boerenbelangenvereniging Farmers Defence Force (FDF) hoopt door hun houding het kabinet in de juiste richting te stimuleren. Volgens voorman Mark  van den Oever wil men een nieuw plan om de stikstofcr...

De Surinaamse regering treedt hard op tegen illegale cambiohouders, die de valutakoers eigendunkelijk verhogen. Illegale cambiohouders hebben kans gezien om de US-dollars tegen een koers van SRD 20 te verkopen. Dit terwijl de koers aan het dalen is en voor de aankoop rond SRD 18.50 voor de US-dollar en SRD 18.60 voor de euro ligt.

Hierover heeft de regering reeds gesprekken gevoerd met de monetaire autoriteiten en er zal hard opgetreden worden tegen deze overtreders. Intussen zijn reeds aanhoudingen verricht en is geld in beslag genomen. Na een razzia in het district Commewijne door Justitiële diensten, is ondernemer P. aangehouden.

De praktijk leert dat er op bepaalde plekken voor girale transacties tegen een koers van SRD 18.50 volop US-dollars in voorraad zijn. De regering roept cambiohouders op om de geünificeerde koers te blijven hanteren en zich niet schuldig te maken aan illegale valutahandel.

Ook op de gemeenschap wordt het beroep gedaan geen gebruik te maken van deze illegale diensten, maar via de legale instanties aan US-dollars of Euro’s te komen. Indien u zich bij een cambio bevindt en gebruik maakt van de illegale diensten, zult u ook moeten instaan voor de consequenties.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDollarkoers Suriname rond SRD 20; regering treedt hard op